Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέες αντιδράσεις στο Ρέθυμνο για την αποφυλάκιση Σειραγάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

seiragakis-1


Την επανεξέταση των όρων αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη ζητά και η δημοτική κοινότητα Ρεθύμνου με επιστολή διαμαρτυρίας της.

 Συνεδρίασε διαδικτυακά η Κοινότητα Ρεθύμνης με μοναδικό θέμα την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών, σχετικά με την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη.

Η πρόεδρος Ελευθερία Μιχάλα και τα μέλη της Κοινότητας: Μανώλης Καπετανάκης, Μουμουτζή Ανθούλα, Γαλερού Άννα, Τζωρτζινάκης Γιώργος, Ψυχαράκη Χρυσή Διακουμάκης Ιάκωβος, Βούρβαχη Μαρίτα, Πατεράκης Βασίλης Κατάκης Γιώργος ομόφωνα ψήφισαν υπέρ της άμεσης αποστολής του κειμένου στους αρμόδιους.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ρεθύμνης και βάσει της 15/20 ομόφωνης    απόφασής μας, το Συμβούλιό εγκρίνει  την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας σχετικά με την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, στον Υπουργό  Δικαιοσύνης,  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών, με το εξής περιεχόμενο:

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Ν. 3852/2010,  στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου της   Κοινότητας είναι και η «εξέταση γενικών ή ειδικών προβλημάτων που αφορούν τους κατοίκους και την περιφέρεια της  Κοινότητας».

Η υπό όρους αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη αποτελεί γεγονός που προβληματίζει το σύνολο των συνδημοτών μας (όπως και όλους τους Έλληνες) και θέτει εύλογα ερωτήματα:  Υπάρχει δικαιοσύνη; Είναι επαρκής η κείμενη νομοθεσία  στην αντιμετώπιση  ενός τέτοιου εγκληματία, που  ακόμα και σήμερα εμφανίζεται αμετανόητος, χωρίς  ένδειξη μεταμέλειας,  δημιουργώντας βάσιμους φόβους για το πώς θα διάγει το βίο του εκτός φυλακής;

Πεποίθησή μας είναι πως δικαιοσύνη υπάρχει  και είναι υποχρέωση όλων μας -στα πλαίσια της Δημοκρατίας – να αναζητούμε πάντα την βελτίωση και την ορθότερη απονομή της .Το  κοινό περί δικαίου αίσθημα, είναι σαφές ότι επιβάλλει την επιστροφή του Νίκου Σειραγάκη στην φυλακή και αυτό θα  κριθεί αρμοδίως με γνώμονα το Νόμο.

Από την άλλη, επιβάλλεται και ζητούμε την επανεξέταση και αξιολόγηση των  ποινικών διατάξεων προκειμένου το νομοθετικό πλαίσιο να εμποδίζει την υπό όρους απόλυση  εγκληματιών   τέτοιου είδους.

Με την ιδιότητα του θεσμικού οργάνου  του Δήμου Ρεθύμνης που εκπροσωπεί χιλιάδες Ρεθεμνιώτες,  μεταφέρουμε  την ομόφωνη βούληση και επιθυμία για την  ενδελεχή εξέταση των όρων αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη και την  άμεση κίνηση των σχετικών διαδικασιών αξιολόγησης της κείμενης νομοθεσίας και τροποποίησης αυτής, έχοντας πλήρη πεποίθηση ότι δικαιοσύνη υπάρχει και αποδίδεται  πάντοτε».

Την επιστολή υπογράφει η πρόεδρος της κοινότητας Ρεθύμνου, Ελευθερία Μιχάλα.

Πηγή: eparxies

seiragakis-1
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap