Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην δικαιοσύνη σπεύδει η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Την δικαστική οδό πρόκειται ακολουθήσει η υπόθεση επίθεσης σε γιατρό του νοσοκομείου Ρεθύμνου από άτομο, συνοδό ασθενούς, που βρέθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου. Το συμβάν αυτό σημειώθηκε τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας, όταν στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, συνοδός ασθενή ξυλοκόπησε έναν Ορθοπεδικό γιατρό ο οποίος είχε εφημερία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, η επιθετική συμπεριφορά και η άσκηση σωματικής βίας κατά του Ιατρού της Ορθοπεδικής Κλινικής, ήταν αφορμή να νοσηλευθεί το θύμα στη Χειρουργική Κλινική. Οπότε,  το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίασή  του στις 30 Οκτωβρίου την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του δράστη.

Επιπλέον, με ανακοίνωση της, η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και το Διοικητικό Συμβούλιο καταδικάζουν τέτοιου είδους αξιόποινες πράξεις, και όπως έχει επισημανθεί κατά το παρελθόν, θα προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουν το έργο και την αξιοπρέπεια του προσωπικού το οποίο εργάζεται με ζήλο και υπευθυνότητα προκειμένου οι πολίτες να λαμβάνουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

Το περιστατικό βίας στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρέθυμνου σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «καταδικάζει έντονα  την απρόκλητη  επίθεση από συνοδό  ασθενούς σε νέο γιατρό, ειδικευόμενο της  Ορθοπαιδική ς κλινικής  του Νοσοκομείου  μας   κατά την εφημερία του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και εκφράζει την συμπαράσταση του  στον συνάδελφο που δέχτηκε την επίθεση.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων  επιθέσεων  ,όχι μόνο στο Ρέθυμνο  αλλά κα σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας .

Είναι  ένα ανησυχητικό  φαινόμενο που επαναλαμβάνεται και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα  πριν πάρει  διαστάσεις.

Το δύσκολο , έργο των γιατρών ,ιδιαίτερα στα Επείγοντα, το  γνωρίζουμε  λίγο ή πολύ  όλοι και πρέπει να τυγχάνει του ανάλογου  σεβασμού και της οφειλόμενης αναγνώρισης.

Πιστεύουμε ότι οι γιατροί  προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τον ασθενή  κάτω από την πίεση του επείγοντος .Αν υπάρχουν παράπονα, υπάρχουν καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί  τρόποι να εκφρασθούν .

Η πολιτεία  οφείλει  να    ενισχύει  και να προστατεύει με κάθε τρόπο το έργο των γιατρών στα ΤΕΠ , διασφαλίζοντας σε γιατρούς και ασθενείς ένα περιβάλλον ανάλογο  με την κρισιμότητα της αποστολής του   .

Η κοινωνία μας πρέπει να καταδικάζει  τέτοιες απρόκλητες βίαιες συμπεριφορές  που δεν μας τιμούν και δεν μας αντιπροσωπεύουν .»¨

Αντίστοιχα και ο Σύλλογος Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών ΕΣΥ ΠΦΥ “ΣΥΓΕΝΙΑΡ” σε ανακοίνωση του τονίζει τα εξής: «καταδικάζει απερίφραστα το πρόσφατο

επεισόδιο βιαιοπραγίας κατά του συναδέλφου Ορθοπεδικού στην

διάρκεια εφημέρευσής του στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου

Ρεθύμνης και δηλώνει δημόσια την συμπαράσταση του στον

συνάδελφο.

Τα τελευταία χρόνια, με άλλοθι την οικονομική κρίση, στάσεις

επιθετικότητας και ρεβανσισμού έχουν εξαπλωθεί ως πλημμυρίδα σε

όλες τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ελλάδας. Η άσκηση

βίας, όμως, δεν μπορεί να δικαιολογείται και οι ακραίες συμπεριφορές

πολιτών πρέπει να απομονώνονται και να καταστέλλονται από την ίδια

την κοινωνία.

Δυστυχώς, παρόμοια επεισόδια βίας συμβαίνουν και στα Κέντρα

Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, εις βάρος μάχιμων ιατρών της

Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες

τους πέραν των δυνατοτήτων τους με αυτοθυσία χωρίς κάλυψη

κρατικής αστικής ευθύνης και μάλιστα με αδυναμία να τους

παρασχεθεί άμεσα βοήθεια από τα κατά τόπους εναπομείνοντα

αστυνομικά τμήματα.

Η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει, εδώ και τώρα, να λάβει μέτρα

καταστολής του φαινομένου σε νομοθετικό και εκτελεστικό

επίπεδο. Όλες οι δομές υγείας, ιδίως των απομακρυσμένων

περιοχών, πρέπει να φυλάσσονται από προσωπικό ασφάλειας, το

οποίο να συνδράμει άμεσα και ουσιαστικά στην ανάσχεση επιθετικών

και βίαιων συμπεριφορών.

Επίσης, πρέπει να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε να ασκείται

αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη σε οποιονδήποτε προβαίνει με

αδικαιολόγητες επιθετικές ενέργειες εναντίον λειτουργών της υγείας

και αυτό πρέπει να είναι αίτημα του κοινωνικού συνόλου και όχι μόνο

της ιατρικής κοινότητας.

Ας γίνει αντιληπτό ότι τέτοιου είδους πράξεις αντανακλούν

και στιγματίζουν την ηθική και την ζωή όλων μας, ως

άνθρωποι, ως Ρεθυμνιώτες.»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από την πλευρά του ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καταγγέλλει και καταδικάζει την βίαιη επίθεση πολίτη σε βάρος ιατρού του Νοσοκομείου, και στην σχετική ανακοίνωση του τονίζει τα εξής:

«Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αρκετά άλλα που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα σε σημείο που πρέπει να μας προβληματίσουν όλους.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο γιατροί και προσωπικό κυρίως στα Επείγοντα Περιστατικά, που είναι στην πρώτη γραμμή είναι εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι σε εκδηλώσεις βίας, φραστικής και σωματικής.
Οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αγωνιζόμαστε να παρέχουμε  υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και είναι απαράδεκτο να είμαστε αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών.
Ο εργοδότης (δημόσιο στην περίπτωση μας) είναι υποχρεωμένος από την Νομοθεσία να εξασφαλίζει την ασφάλεια στους χώρους εργασίας έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να εκτελούν απρόσκοπτα την εργασία τους.

Πολύ δε περισσότερο στο Νοσοκομείο που είναι ένας πολύ ευαίσθητος χώρος.

Πρέπει όμως οπωσδήποτε να επισημάνουμε ότι, είναι απαραίτητο η Πολιτεία να μεριμνήσει για την έγκριση κονδυλίων για την ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης του νοσηλευτικού ιδρύματος, και να υπάρξουν επιπλέον άτομα ανά βάρδια, ιδιαίτερα τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες και μόνιμη φύλαξη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας, να απομονώσει έκνομες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας.»

Πηγή: rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap