Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Σταύρος Μυλωνάς: «Οι οικισμοί του Δήμου Ρεθύμνου εκπέμπουν S.O.S »

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρουσσοσπιτίου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Θοδωρή Νίνου επισημαίνει την οριακή κατάσταση στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνου

Λένε πως μια εικόνα, πολλές φορές, ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Στην δική μας περίπτωση αρκεί μόνο μια βόλτα. Μια μικρή και σύντομη εξόρμηση στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνου, είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση  αποτυπωμένη σε κάθε δρόμο και σε κάθε γωνιά. Παντελής απουσία υλικοτεχνικών υποδομών, υποχρηματοδότηση και ανισομερής διαχείριση κονδυλίων, αναξιοποίητος φυσικός, ιστορικός και πολιτισμικός πλούτος.  Ο Δήμος Ρεθύμνου τους έχει γυρίσει την πλάτη. Τους ξέχασε επιβεβαιώνοντας τους φόβους για μεθοδική υποβάθμιση. Αποδεικνύοντας στην πράξη μια ανισομερή ανάπτυξη.

Σήμερα, προσπαθούν να μας παρουσιάσουν μια εικόνα διαφορετική. Ωραιοποιημένη και καμουφλαρισμένη μέσα σε αόριστα νούμερα. Μια εικόνα που, δυστυχώς για όλους μας, απέχει πολλάκις από την πραγματικότητα. Ο Δήμος Ρεθύμνου δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης. Είναι όλοι οι οικισμοί, οι κάτοικοι που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες εξακολουθούν σε πείσμα όλων να παραμένουν στον τόπο τους. Να μεγαλώνουν εκεί τα παιδιά τους, να εργάζονται και να προσφέρουν.

Δεν ζητάμε πολλά. Ζητάμε όμως τα αυτονόητα. Την απαραίτητη σημασία και την άρση ενός άτυπου αποκλεισμού από κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα. Οι οικισμοί δεν είναι μονάχα προεκλογικά «τοιχία λιθοδομής». Είναι η συστηματική καταγραφή και επίλυση προβλημάτων που σήμερα χρονίζουν. Δεν αποτελούμε δημότες δεύτερης διαλογής. Απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση και σεβασμό. Διεκδικούμε παρεμβάσεις σε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τους παρακάτω άξονες:

  • Δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης
  • Συντήρηση οδοποιίας εντός των οικισμών
  • Αγροτική οδοποιία
  • Αισθητικές παρεμβάσεις και παιδικές χαρές
  • Σχολικές μονάδες και αθλητικούς χώρους
  • Κοινωνική μέριμνα – υποδομές
  • Ενίσχυση τουριστικής ανάπτυξης
  • Ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών – αναπλάσεις

Όλα τα παραπάνω συντελούν στο να θέσω εκ νέου την υποψηφιότητα μου στην δική σας κρίση. Με όραμα και σεβασμό στο συνάνθρωπό μου είμαι έτοιμος να συνδράμω με όλες τις δυνάμεις μου για ένα καλύτερο Ρέθυμνο που σίγουρα «ΑΞΙΖΟΥΜΕ». Έχω θέληση και πείσμα να δουλέψω σκληρά και να συγκρουστώ με νοοτροπίες που κρατούν τον Δήμο μας πίσω.

Υποψηφιότητα, για μένα, σημαίνει να θες να βοηθήσεις τον τόπο σου, να κάνεις πράγματα για να διευκολύνεις την καθημερινότητα των συμπολιτών σου, χωρίς ιδιοτέλεια και δεσμεύσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap