Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Στα Ανώγεια ξέρουν να ζουν… για τα καλά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυξάνεται η χειμερινή επισκεψιμότητα στα Ανώγεια: Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας άρχισαν οι πρώτες κρατήσεις για τις γιορτές…

Το μοναδικό σημείο του Ρεθύμνου που μπορεί να υποστηρίξει τουρισμό όλο το χρόνο λόγω της μορφολογίας είναι η ορεινή ενδοχώρα και η περιοχή των Ανωγείων, ως ο πλέον γνώριμος προορισμός, παραδοσιακά την περίοδο των Χριστουγέννων αυξάνει κατακόρυφα την επισκεψιμότητά της. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας έχουν αρχίσει οι πρώτες κρατήσεις για την εορταστική περίοδο.

Η κατακόρυφη χειμερινή επισκεψιμότητα στα Ανώγεια δείχνει μια διαχρονική τάση που έχουν όλοι να πάνε για να χαρούν το ορεινό χριστουγεννιάτικο τοπίο του χωριού. Tα μικρά καταλύματα αλλά και τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία αποτελούν πόλο έλξης. Οι δε παραδοσιακές ταβέρνες με τα ντόπια φαγητά, αποτελούν από μόνες τους ένα σημαντικό δέλεαρ για όσους θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Όπως επισημαίνει στο Daynight.gr ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων: “Η επισκεψιμότητα μας παραδοσιακά όλα τα χρόνια αυξάνεται με τον ερχομό των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Από εδώ και πέρα, ενημερωνόμαστε ότι θα έχουμε συνεχώς αυξημένο το εορταστικό κύμα των εκδρομέων

Το προφίλ των επισκεπτών

Σύμφωνα με την εμπειρία του, ο ίδιος αναλύει το προφίλ των επισκεπτών που επιλέγουν να μπουν σε ένα αυτοκίνητο για να εξορμήσουν Χριστουγέννα και Πρωτοχρονιά στα παραδοσιακά Ανώγεια: “Είναι όλες οι ηλικίες. ‘Ερχονται από παρέες 18 – 20 χρονών μέχρι ζευγάρια ή παντρεμένοι άνθρωποι με τις οικογένειές του, αλλά και άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Πραγματικά είναι μεγάλη χαρά για όλους η ορεινή εξόρμηση. 

Όσον αφορά την διαμονή, υπάρχουν δυο κατηγορίες επισκεπτών:

-αυτοί που πηγαίνουν αυθημερόν, τρώνε στις ταβέρνες φαγητό και επιστρέφουν και

– εκείνοι που οργανώνουν διήμερη διαμονή για να χαρούν το τζάκι και την ατμόσφαιρα του χωριού και τα υπόλοιπα πράγματα που προσφέρονται

Είναι περίπου από 27 μέχρι και 65 ετών. Συνήθως θέλουν να έρθουν για διήμερα, τριήμερα, αλλά κάποιοι κλείνουν και τετραήμερα.”

Τι τρώνε όσοι ανεβαίνουν στα Ανώγεια;

Ο ιδιοκτήτης μιας παραδοσιακής ταβέρνας, στο ερώτημα του Daynight.gr για τα πιο περιζήτητα χειμωνιάτικα ντόπια πιάτα που ζητά ο κόσμος, αναφέρει:

“Πρώτο έρχεται το οφτό κρέας, το αντικρυστό. Ακολουθούν τα μακαρόνια με τον ανθότυρο που είναι μαγειρεμένα μέσα στο κρεατόζουμο. Πολλή ζήτηση έχει και το σύγκλινο με τα αυγά, το οποίο παρασκευάζουμε εμείς εδώ πέρα. Αυτά τα 3 πιάτα είναι που ζητάνε συνέχεια οι άνθρωποι!”

Υπάρχουν και οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες…

“Αυτό είναι το καμάρι μας. Για αυτό μπορούμε να καμαρώνουμε. Οι άνθρωποι που έρχονται και ξαναέρχονται, μας εμπιστεύονται τις ημέρες χαλάρωσής τους. Είναι πολύ σημαντικό γιατί όλοι μας , με τους τρελούς ρυθμούς που τρέχουμε, τις στιγμές που ξεφεύγουμε, τις θεωρούμε ιερές», καταλήγει ο ίδιος.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ