Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Σπουδαία κίνηση στο Ρέθυμνο: Δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας στις γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας

Δημοσιεύτηκε

στις

έμφυλη βία
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
255 Shares

Μια σημαντική κοινωνική υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν στις γυναίκες-θύματα οποιασδήποτε μορφής έμφυλης βίας, οι οποίες απευθύνονται και υποστηρίζονται από το Κέντρο Συμβουλευτικής στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για την παροχή νομικής βοήθειας (legal aid) και νομικής εκπροσώπησης γυναικών-θυμάτων βίας στα αστικά δικαστήρια, που προσφέρει ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας.

Η νομική βοήθεια κατοχυρώνεται μέσα από το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη προσφάτως μεταξύ των αρμόδιων θεσμικών φορέων για την Ισότητα των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης.

Με τη συγκεκριμένη επιμέλεια, υπάρχει στο εξής η δυνατότητα σε γυναίκες του Δήμου Ρεθύμνης, να απευθύνονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου για να τους παρασχεθούν νομικές υπηρεσίες και υποστήριξη.

Η παροχή νομικών υπηρεσιών συνίσταται σε νομική εκπροσώπηση των γυναικών στα αστικά δικαστήρια, στα ποινικά δικαστήρια για θέματα βίας, κατά τη διαδικασία διαμεσολάβησης στις οικογενειακές διαφορές, καθώς και στη συναινετική λύση του γάμου.

Σύμφωνα με τη πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δρ Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, το πρωτόκολλο συνεργασίας συνυπέγραψαν η γενική γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), το οποίο υπάγεται στην εποπτεία της ΓΓΔΟΠΙΦ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

«Ενδεικτική της αμεσότητας και της συνέπειας του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου σε επίπεδο ταχείας ωρίμανσης των διαδικασιών εφαρμογής των όρων του πρωτοκόλλου, είναι η κατάρτιση ενός κατάλογου δικηγόρων υπηρεσίας, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απηύθυνε στα μέλη του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η ισομερής και κυκλική κατανομή υποθέσεων στους συμβεβλημένους δικηγόρους, ώστε να μην σημειώνονται καθυστερήσεις, λόγω φόρτου εργασίας, στο έργο της υπεράσπισης των γυναικών – θυμάτων έμφυλης βίας», ανέφερε η ίδια.

Όπως επισημαίνει η κ. Γκίκα, πρόκειται για μια σημαντική τομή στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, στη νομική προστασία καθώς και στη δικαίωση των θυμάτων της. Για πληρέστερη ενημέρωση και σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν ν’ απευθύνονται στο :

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ. Ρεθύμνης στο τηλ: 2831056607.

έμφυλη βία
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap