Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Το νηπιαγωγείο που ονειρεύεται κάθε οικογένεια βρίσκεται στο Ρέθυμνο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

873 Shares

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Ρεθύμνου, στο όμορφο χωριό Κυριάννα, υπάρχει ένα νηπιαγωγείο που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο! Ένα νηπιαγωγείο που θα ονειρευόντουσαν όλοι οι γονείς για τα παιδιά τους και δικαιολογημένα έχει τραβήξει τα «φώτα» της δημοσιότητας κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών. Οι άνθρωποι πίσω από αυτή την γεμάτη αγάπη και μεράκι προσπάθεια, είναι άξιοι όλων των συγχαρητηρίων που δέχονται από όποιον μαθαίνει την ιδιαίτερη ιστορία του ξεχωρίζει το γνωστό πια «Σπιτοσχολειό»…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Σε αυτή την πανέμορφη περιοχή του Ρεθύμνου όπου κυριαρχεί το «πράσινο» της φύσης, η θέα προς το Κρητικό Πέλαγος και φυσικά η καθημερινή ηρεμία, ήταν «κρυμμένο» για τους περισσότερους μακριά από το χωριό ένα νηπιαγωγείο πρότυπο.

Είναι πράγματι αρκετά τα νηπιαγωγεία  ανά την Ελλάδα που προσπαθούν να δώσουν το μέγιστο στα μικρά παιδάκια πριν ξεκινήσουν το δημοτικό σχολείο. αλλά αυτό που έχει σταδιακά αναπτυχθεί στο «Σπιτοσχολειό» Κυριάννας είναι άξιο θαυμασμού.

Στο ξεχωριστό αυτό χώρο που για τα παιδιά του χωριού αποτελεί πια το δεύτερο σπίτι τους, συνδυάζεται με εξαιρετικό τρόπο το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εμπειρικές δράσεις που προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες στα μικρά κρητικόπουλα. Με βασική προτεραιότητα να περνάνε τα παιδιά ευχάριστες στιγμές, οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου έχουν κάνει ότι καλύτερο μπορούνε προκειμένου να τους προσφέρουν πολλά περισσότερα από την απλή ευχαρίστηση και τις απαραίτητες γνώσεις.

Στο παρακάτω βίντεο του ΚρήτηTV μπορείτε να παρακολουθήσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχωρήσαν οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου Κυριάννας σε δημοσιογράφο της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι» :

Τα λίγα τυχερά παιδιά που ζούνε την καθημερινότητα του «Σπιτοσχολειού» και κερδίζουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από τις δράσεις που οργανώνουν οι εκπαιδευτικοί προσχολικής ηλικίας, είναι αρκετά μικρά για να καταλάβουν την μεγάλη αξία της όλης προσπάθειας. Οι μεγαλύτεροι όμως και ιδιαίτερα οι γονείς τους, αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο την βοήθεια που λαμβάνουν τα νήπια σε μια πολλή σημαντική περίοδο της ζωής τους.

Τα παιδάκια καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς μαθαίνουν βιωματικά πολλά περισσότερα από όσο «πρέπει» προτού ξεκινήσουν τα πρώτα τους μαθήματα στην Α’ δημοτικού. Πέρα από την τυπική «ύλη» του Υπουργείου Υγείας, οι νηπιαγωγοί έχουν φροντίσει με αστείρευτο μεράκι να προσφέρουν πολύ ιδιαίτερα στοιχεία και στιγμές στα μικρά σε σύγκριση με τα περισσότερα νηπιαγωγεία όχι μόνο της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας!

Τα Κρητικόπουλα του φοιτούν στο «Σπιτοσχολειό» έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση της περιοχής σε κάθε περίοδο του χρόνου, δεν φοβούνται να λερωθούν κατά την διάρκεια δράσεων και παιχνιδιών ενώ διαρκώς αναλαμβάνουν τις δικές τους μικρές υποχρεώσεις με υπευθυνότητα παρά την ηλικία τους. Πρόκειται για ένα περιβάλλον που προάγει την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάληψη ευθυνών με κάθε ευκαιρία και φυσικά την απόκτηση γνώσεων μέσα από ξεχωριστές εμπειρίες.

Ευχή μας να είναι όλο και περισσότεροι οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν κάθε ημέρα με τόσο αγάπη και μεράκι, προκειμένου οι νέες γενιές μαθητών να είναι πλουσιότερες σε εμπειρίες, ικανότητες και βεβαίως αυθεντικές στιγμές χαράς…

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap