Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε εγρήγορση οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

συνταξιούχοι Ρέθυμνο
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Ανακοίνωση μέσα από την οποία καλεί τους συνταξιούχους του Ρεθύμνου σε αγωνιστική ετοιμότητα, εξέδωσε η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, ύστερα από  την απόφαση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει τις πέντε (5) αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα αναδρομικά των συντάξεων μόνο για τις κύριες συντάξεις,  εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει την συνεχιζόμενη κοροϊδία  και εξαπάτηση  των συνταξιούχων της χώρας αφού   1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν ούτε ένα (1)!!! ευρώ επειδή η απόφαση της Κυβέρνησης δεν δίνει τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις  και δεν επιστρέφει ούτε τα δώρα της 13ης και 14ης  σύνταξης.

Για πολλοστή φορά οι συνταξιούχοι της χώρας βλέπουν το Κράτος να κλέβει μεγάλο μέρος από το εισόδημά τους με διάφορα τεχνάσματα και προσχήματα. Και για να μην ξεχνάμε τις ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων παραθέτουμε σύντομη αναφορά της κλοπής των συντάξεων.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ:

 1. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, το 2012 ψηφίστηκαν από την τότε Κυβέρνηση  οι αντισυνταγματικοί νόμοι 4051 και 4093 οι οποίοι πετσόκοψαν, στην κυριολεξία, τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και κατάργησαν τα δώρα των εορτών και το επίδομα άδειας. Από τότε πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ χάνουν οι συνταξιούχοι κάθε μήνα, δηλαδή πάνω από 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο κλέβει και θα συνεχίσει να κλέβει το Κράτος από το εισόδημα των συνταξιούχων της χώρας.
 2. Με το ίδιο πρόσχημα, της οικονομικής κρίσης,  το 2015 η τότε Κυβέρνηση δεν εφάρμοσε, όπως είχε υποχρέωση, τις  αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι οποίες έκριναν αντισυνταγματικούς τους νόμους 4051/12 και 4093/12 και άρα παράνομες και αντισυνταγματικές τις μειώσεις και την κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για όλους τους συνταξιούχους της χώρας.
 3. Η μεγάλη κλοπή των συντάξεων «νομιμοποιήθηκε» το 2016 από την τότε Κυβέρνηση με την ψήφιση του ανάλγητου Νόμου «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ» (Ν. 4678/2016) ο οποίος εφάρμοσε τον απαράδεκτο επανυπολογισμό των συντάξεων και με αυτόν τον τρόπο μονιμοποίησε τις παράνομες μειώσεις των συντάξεων και των δώρων και έβαλε ταφόπλακα στην απαίτηση των συνταξιούχων για την αποκατάσταση των συντάξεών τους  στα επίπεδα του 2012 και στο δικαίωμά τους να διεκδικήσουν αναδρομικά τις παράνομες μειώσεις και περικοπές.
 4. Σήμερα, με πρόσχημα την πανδημία και τα εθνικά θέματα, η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά κοροϊδεύει τους συνταξιούχους αφού δεν αποδίδει τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα στη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων αλλά τους σπρώχνει να καταφύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν όσα παράνομα τους στερεί η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης με το άρθρο 114 του Νόμου 4714/31-07-2020 για την εφαρμογή των τελευταίων αποφάσεων του ΣτΕ.

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις και με δεδομένο ότι τα δέκα χρόνια της κρίσης οι συνταξιούχοι έχουν χάσει πάνω από 80 δισεκατομμύρια ευρώ από το εισόδημά τους, επαναλαμβάνουμε τις πάγιες θέσεις και προτάσεις του συνταξιουχικού κινήματος, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέσα από τους αγώνες και τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ,  

από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πολιτική απόφαση  και να δώσει τα αναδρομικά στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις και βέβαια τα δώρα εορτών και το επίδομα άδειας   ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ,  ΕΤΣΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Την άμεση επιστροφή των παράνομων και αντισυνταγματικών περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεων, αναδρομικά από το 2013 και μετά,  χωρίς αιτήσεις, χωρίς προαπαιτούμενα,  χωρίς αγωγές και δίκες,  σε όλους τους συνταξιούχους.

 • Την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012, χωρίς επανυπολογισμούς και προσωπικές διαφορές.
 • Άμεση νομοθετική ρύθμιση για χορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
 • Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους.  Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
 • Αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς στη βάση των σύγχρονων αναγκών, που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση στα γηρατειά και στην εργατική τάξη της χώρας.
 • Άμεση θεσμοθέτηση κατώτερης κύριας σύνταξης στα 650 ευρώ και κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
 • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
 • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των Κέντρων Υγείας του Νομού με προσλήψεις γιατρών και του αναγκαίου νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την πλήρωση όλων των κενών θέσεων που υπάρχουν.

 

Το συνταξιουχικό κίνημα θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τον δρόμο του αγώνα για την διεκδίκηση λύσεων σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους της χώρας, με κυρίαρχα ζητήματα:

 • Την απόδοση των αναδρομικών και την πλήρη αποκατάσταση κύριων και επικουρικών συντάξεων και των δώρων σε όλους τους συνταξιούχους,
 • Την οικονομική ενίσχυση και την πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας και
 • Την ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό του ΕΦΚΑ για την έγκαιρη έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Φωτό αρχείου

συνταξιούχοι Ρέθυμνο
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap