Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο (ξανα)τρέχουν για να ξορκίσουν το φόβο!

Δημοσιεύτηκε

στις

ΣΔΥΡ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου (ΣΔΥΡ) ανακοινώνει την διεξαγωγή του 1ου Challenge Cup για να τιμήσει τον επί 20ετίας Πρόεδρό και μέλος του Ιατρό κ.Κώστα Ζησιμόπουλο.

16 Δρομείς του ΣΔΥΡ θα συναντηθούν σε νοκ άουτ αγώνες των 10χλμ μεταξύ τους ανά ζεύγη, ώστε να διεκδικήσουν το πολύτιμο Κύπελλο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Η ανάγκη μας να συναντηθούμε ξανά και με ασφάλεια σε αγωνιστικά τερέν μας οδήγησε να επιλέξουμε τον τρόπο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανταγωνιστούμε ο ένας τον άλλον από απόσταση και με ασφάλεια χωρίς να ρισκάρουμε τις ζωές μας αλλά και κανενός συνανθρώπου μας σπάζοντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Παράλληλα στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας στους συνανθρώπους μας ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε το χρόνο στην επιστήμη να βρει τρόπο να νικήσει το φονικό ιό χωρίς να ρισκάρουμε τη διασπορά του.

Θα διεξαχθούν 3 φάσεις των αγώνων:

Α φάση: 16 αθλητές θα κληρωθούν ανά ζεύγη και θα τρέξουν μεταξύ τους φέροντας χρονικό βάρος. Όσοι δρομείς έχουν μέσα στο προηγούμενο έτος ετήσια επίδοση κάτω των 50΄/10χλμ θα φέρουν ανάλογο θετικό χρονικό βάρος. Όσοι τρέξανε σε χρόνο άνω των 50΄/χλμ θα φέρουν ανάλογο αρνητικό χρονικό βάρος.

Δηλαδή ένας αθλητής με χρόνο 43’/10χλμ θα φέρει 7 λεπτά χρονικής ποινής απέναντι σε αυτόν που τα έτρεξε σε 50’/10χλμ. Αν συναντηθεί με κάποιον που τα έτρεξε στα 52’/10χλμ, ο χρόνος αυτός θα αυξηθεί κατά 2’ επιπλέον.

Οι αθλητές θα προσκομίσουν τον καλύτερο χρόνο τους στα 10χλμ για το έτος 2019 και η επιτροπή θα τον αξιολογήσει, ώστε να τοποθετήσει στον κάθε αθλητή το ανάλογο βάρος στο χρόνο που πρέπει.

Αυτό θα συμβεί σε όλες τις φάσεις του Κυπέλλου πλην Τελικού που θα γίνει ελεύθερος χρονικών βαρών. Μοναδική εξαίρεση ζεύγος αθλητών που έχουν χρονική απόσταση μικρότερη ή ίση των 2 λεπτών. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα ισχύει το χρονικό βάρος, αλλά θα τρέχουν σε ελεύθερο χρόνο.

Β φάση: Οι νικητές της Α φάσης θα κληρωθούν ανά ζεύγη σε 4 αγώνες. Ισχύουν τα χρονικά βάρη.

Γ φάση: Οι νικητές της Β φάσης θα κληρωθούν ανά ζεύγη σε 2 αγώνες (Ημιτελική Φάση)

Τελικός. Οι δύο νικητές των ημιτελικών θα συναντηθούν μεταξύ τους ελεύθεροι χρονικών βαρών.

Α φάση 20 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου

Β φάση 1 Ιουλίου με 5 Ιουλίου

Γ φάση και Τελικός 5 Ιουλίου με 9 Ιουλίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο από ξύλο με το όνομά τους, σκαλιστό, χειροποίητο από το εργαστήριο χειροτεχνίας του αθλητή μας Βασίλη Κατσή.

Οι αθλητές θα έχουν να επιλέξουν να τρέξουν τα 10χλμ. μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί, όποια ημέρα θέλουν αυτοί σε απογευματινή ώρα μετά τις 18:30 στο στάδιο Γάλλου. Οι αθλητές, αν συμφωνήσουν μεταξύ τους, μπορεί να επιλέξουν και άλλη διαδρομή εφόσον υπάρχει δυνατότητα.

Θα φέρουν δικό τους εξοπλισμό (ρολόι χειρός ή κινητό) καθώς και δικά τους υγρά ενυδάτωσης, ενώ θα τρέξουν υποχρεωτικά τηρώντας την απόσταση ασφαλείας ο ένας με τον άλλον. Ισχύουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Επίσης οι δρομείς έχουν ελεγχθεί για την κατάσταση της υγείας τους και είναι ικανοί να αγωνιστούν.

Φέρουν δε εξ ολοκλήρου την ευθύνη της συμμετοχής τους.

Στο νικητή θα απονεμηθεί ξεχωριστό έπαθλο.

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει μέσω Viber το απόγευμα της Παρασκευής 19/06/2020 στις 18:00. Επίσης η ενημέρωση των αθλητών θα διεξάγεται μέσα στο συγκεκριμένο κανάλι.

 

Απαραίτητη επισήμανση

Το κύπελλο αυτό ας γίνει απαρχή για να βρούμε πάλι τη χαρά και το χαμόγελο των αγώνων. Το κύπελλο αυτό διοργανώνεται, για να τιμηθεί ένας δικός μας άνθρωπος που έδωσε τα πάντα στο σύλλογο. Ο αγώνας αυτός είναι, για να νικήσουμε το φόβο.

Διασκεδάστε υπεύθυνα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ισχύουν μέσα στο ΔΑΚ ΓΑΛΛΟΥ.

Όλοι οι αγώνες θα πρέπει να καθοριστούν από πριν ώστε να γίνουν χωρίς την επιβάρυνση κόσμου μέσα στο γήπεδο. Θα λειτουργήσουμε σαν να πήγαμε απλά για προπόνηση.

Καλή επιτυχία-Μένουμε Ασφαλείς-Κερδίζουμε τη μάχη της ζωής.

ΣΔΥΡ

ΣΔΥΡ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap