Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: “Γεφύρι της Άρτας” το κλειστό γυμναστήριο στα Περιβόλια | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Η σύμβαση έργου είχε υπογραφεί το 2014 και προέβλεπε σε 14 μήνες, το φθινόπωρο του 2015 να λειτουργεί στα Περιβόλια Ρεθύμνου νέο κλειστό γυμναστήριο.

Τρία χρόνια μετά έχει μετά βίας ολοκληρωθεί η θεμελίωση του κτιρίου όπου θα φιλοξενούνται αρκετά αθλήματα που εκ περιτροπής εξυπηρετούνται τώρα από σχολικά γυμναστήρια και από αυτό του πανεπιστημίου Κρήτης στο Γάλλο Ρεθύμνου.

Με 1,1 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αναμένεται να ανεγερθεί το νέο κλειστό γυμναστήριο Ρεθύμνου.

Η διαδικασία κυλάει αργά λόγω της οικονομικής στενότητας της χώρας, ωστόσο ο δήμος Ρεθύμνου ετοιμάζεται και για εργολαβία 250 χιλιάδων ευρώ με ιδίους πόρους, ώστε μαζί με την αναβάθμιση και αποκατάσταση δρόμων στη συνοικία των Περιβολίων, να κατασκευαστούν και οι δρόμοι πέριξ του γειτνιάζοντα, νέου χώρου άθλησης, όπως διασαφηνίζει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων – υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνου, Μίνως Αλεφαντινός.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι ότι στην ενόργανη γυμναστική δεκάδες παιδιά δε γίνονται αποδεκτά για εγγραφή, λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων, μάλιστα, “κραυγή αγωνίας” εκφράζουν οι ιθύνοντες της ενόργανης γυμναστικής, ένα από τα αθλήματα που θα στεγάσει το νέο γυμναστήριο, δια στόματος της εφόρου, Βάσως Παπαδογιαννάκη.

310 παιδιά έχουν επιλέξει αυτό το άθλημα στο Ρέθυμνο, όμως 75 παραμένουν σε λίστα αναμονής λόγω έλλειψης χώρων. Παρά τα προβλήματα οι διακρίσεις είναι σημαντικές και χρειάζονται προσοχή και ενδιαφέρον.

Σε οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων ανεγείρεται το κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 1.339 τμ. Θα διαθέτει κλιματισμό και 12 θέσεις στάθμευσης με τον περίοικο, Νίκο Παλιεράκη να εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την αισθητική του κτιρίου και την κυκλοφοριακή λειτουργικότητα της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Πηγή:neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap