Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: «Βρε συ Στέφανε, τι βάζεις μέσα στα τσουρέκια σου και γίνονται ανάρπαστα;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
.
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

«Ο κόσμος μάς λέει ότι στο τσουρέκι μας, του αρέσει αυτή η μυρωδιά από το στακοβούτυρο και το ανθόγαλο. Δεν βάζουμε πολλά μπαχαρικά μέσα, για να αναδειχθεί αυτή η μυρωδιά.»

Υπάρχει ένας φούρνος στο Ρέθυμνο (Τσαγρή 28, Παλιά Πόλη) που βγάζει τα περιβόητα πασχαλινά τσουρέκια, τα οποία είναι μοναδικά. Δεν μοιάζουν με τα γνωστά τσουρέκια. Και η διαφορά είναι σε δύο ντόπια αγνά υλικά που του χαρίζουν γεύση ασυναγώνιστη: το στακοβούτυρο και το ανθόγαλα. Αυτά ήταν και η αιτία που μέχρι και από την Γαλλική Πρεσβεία ήρθαν πριν λίγες ημέρες για να κάνουν ρεπορτάζ για το ρεθυμνιώτικο ντόπιο τσουρέκι!

Ο Στέφανος Αλεξανδράκης, την ώρα που έβγαζε από τον ξυλόφουρνο τα τσουρέκια του, έκανε ένα μικρό διάλειμμα για να πει στο Daynight.gr τι είναι αυτό που αρέσει περισσότερο στον κόσμο.

– Εδώ πέρα πρώτα βάζεις τα ξύλα;
Ναι, πρώτα βάζουμε τα ξύλα για να ανάψουμε τη φωτιά. Και τα πασχαλινά μας τσουρέκια ψήνονται στον ξυλόφουρνο μέσα…

– Αυτό το τσουρέκι το φτιάχνετε μόνο τώρα;
Όχι, εμείς αυτό το φτιάχνουμε όλο τον χρόνο. Υπάρχουν κάποιοι σταθεροί πελάτες που τα παίρνουν για πρωινό όλο τον υπόλοιπο χρόνο, όχι μόνο τώρα.

– Πού θα κυμαίνεται η τιμή του φέτος;
 Το μεγάλο θα κοστίζει 8 ευρώ και είναι περίπου μισό κιλό.

– Αυξάνεται η προσέλευση και η ζήτηση του κόσμου τώρα την πασχαλινή περίοδο;
-Ναι, πάρα πολύ. Έρχεται και καινούργιος κόσμος, ο ένας το λέει στον άλλον και έρχεται πιο πολύς κόσμος συνέχεια.

– Έρχονται και νονοί, από εδώ δίπλα από τα μαγαζιά, για να πάρουν και το πατροπαράδοτο τσουρέκι τους για τα βαφτιστήρια;
Συνέχεια έρχονται οι νονοί και ζητάνε να πάρουνε για τα παιδιά. Το θέλουν να το βάλουν μαζί με τα δώρα τους και να τους το παραδώσουν.

– Πόσα τσουρέκια φτιάχνεις κανονικά;
Πριν τις γιορτές, που ήταν πιο χαλαρά, κάναμε 25 τσουρέκια την ημέρα… αυτά τα μεγάλα.

– Όταν το δοκιμάζουνε και ξαναέρχονται για να πάρουν και άλλα, τι σου λένε;
Ότι η γεύση του είναι καθαρό τσουρέκι. Τους αρέσει αυτή η μυρωδιά από το στακοβούτυρο και το ανθόγαλο. Δεν βάζουμε πολλά μπαχαρικά μέσα, για να αναδειχθεί αυτή η μυρωδιά.

Καλό Πάσχα να έχει όλος ο κόσμος!

 

Η νέα εικόνα των καταστημάτων εστίασης στην παραλιακή του Ρεθύμνου | ΒΙΝΤΕΟ

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ