Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο ως πόλη-πρότυπο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ηλεκτροκίνηση σε συνέδριο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Στο Συνέδριο της διοργάνωσης  «Eco – Fest 2020», το οποίο πραγματοποιήθηκε την π. Κυριακή στην Αθήνα και  είχε ως επίκεντρο τις Πράσινες Πόλεις, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ηλεκτροκίνηση, συμμετείχε  ο Δήμος Ρεθύμνης και απέσπασε θετικές κριτικές για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του στον τομέα της  βιώσιμης κινητικότητας, της ηλεκτροκίνησης και της κυκλικής οικονομίας.

Προσκεκλημένοι στις εργασίες του Συνεδρίου, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ,  ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και εκπρόσωποι της Α’ θμιας και Β’ θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης απ’ όλη τη χώρα. 

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου ως ομιλητής και εστίασε στην εισήγησή του που είχε ως θέμα «Πολιτικές και Χρηματοδοτικές λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Το παράδειγμα του Δήμου Ρεθύμνης», στη φιλοσοφία , το στρατηγικό σχεδιασμό και τις  δράσεις που έχει υλοποιήσει ο Δήμος στο συγκεκριμένο τομέα, τον μελλοντικό προσανατολισμό καθώς και την ένταξη του Δήμου σε ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύουν στην κυκλική οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος, την τουριστική ανάπτυξη νησιωτικών περιοχών της Μεσογείου και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Όπως επεσήμαναν οι συνομιλητές και συμμετέχοντες στο πάνελ του συγκεκριμένου θεματικού άξονα του Συνεδρίου, το Ρέθυμνο πρωτοπορεί στους βασικούς άξονες που προαναφέρθηκαν κι έχει ήδη δημιουργήσει καλές πρακτικές που κατατίθενται ως θετικό παράδειγμα τόσο στα ελληνικά αλλά και στα ευρωπαϊκά φόρα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap