Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Σύμβαση 1,7 εκ. ευρώ για λιμενικές υποδομές

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης και  Δήμου Ρεθύμνης  για την υλοποίηση του Έργου  «Σύνταξη/ Επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών λιμενικής εγκατάστασης», υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δ. Λ. Τ. Ρ. κα Ρένα Κουτσαλεδάκη.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.726.939,97  € (συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ), το οποίο εντάχθηκε για χρηματοδότηση, με απόφαση του Υπουργού  στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της «Κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων»

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η εκπόνηση μελετών  κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών Δήμου Ρεθύμνης οι οποίες αφορούν  τα παρακάτω υποέργα:

  • Μελέτη ανάδειξης και αξιοποίησης του κτιρίου Τελωνείου στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου καθώς και του περιβάλλοντος του χώρου,  Προϋπολογισμού 696.669,39 €.
  • Μελέτη βιοκλιματικής ανάπλασης περιοχής Κιουλούμπαση εντός της χερσαίας ζώνης λιμένος Ρεθύμνου, Προϋπολογισμού 276.681,60 €.
  • Μελέτη αποκατάστασης αιγυπτιακού φάρου ενετικού λιμένα Ρεθύμνου,  Προϋπολογισμού 140.616,57 €
  • Μελέτη έργων εγκατάστασης πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιου λιμένος Ρεθύμνου, Προϋπολογισμού 542.629,26 €.
  • Μελέτη χωροθέτησης λιμενικών υποδομών διακίνησης οχληρών φορτίων Ρεθύμνου, Προϋπολογισμού 70.343,15 €.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ρεθύμνης και η Διεύθυνση των τεχνικών του Υπηρεσιών δεδομένου ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει επαρκώς στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτούμενες μελέτες.

Η υπογραφείσα προγραμματική σύμβαση, η οποία υπόκειται στον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  έχει διάρκεια 12 μήνες, με έναρξη ισχύος την ημέρα υπογραφής της.

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap