Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Τι συμβαίνει με τους Σταυρούς που «αφαιρέθηκαν» από τις εκκλησίες της πόλης;

Δημοσιεύτηκε

στις

Σταυρούς
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλο ντόρο και έντονες αντιδράσεις έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες στο Ρέθυμνο, μετά τη δημοσιοποίηση ενός δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο καυτηριάζεται το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αφαιρεθεί οι σταυροί από τουλάχιστον τρεις εκκλησίες της πόλης. 

Γράφει ο Κώστας Ηλιάδης για το Daynight.gr

Πρόκειται, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα πάντα, για τρεις ναούς στις περιοχές Μισίρια και Περιβόλια, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως ο σταυρός  στην εκκλησία του Μασταμπά δεν ανάβει, όπως και οι αντίστοιχοι στους 4 Μάρτυρες και στον Άγιο Παντελεήμονα στο Δεσποτικό.

Οι σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, θεωρούν πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει να κάνει με ένα… ύπουλο σχέδιο «μουσουλμανοποίησης του Ρεθύμνου και της Ελλάδας γενικότερα», ωστόσο οι πιο ψύχραιμες και λογικές φωνές αναφέρουν πως δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο παρά για μια διαδικασία συντήρησης η οποία ακολουθείται όταν επιβάλλεται από τις συνθήκες από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

H αλήθεια πίσω από τις… υστερικές φωνές

Το Daynight.gr, επικοινώνησε ως όφειλε με την Ιερά Μητρόπολη για να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα και να σβήσουν οι καχύποπτες φωνές που κυνηγούν φαντάσματα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που έχει δημιουργηθεί αυτός ο θόρυβος, ειλικρινά αδυνατώ να το πιστέψω», αναφέρει στο Daynight.gr ο πατέρας Νικόλαος, γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

«Ο μοναδικός σταυρός που έχει κατέβει είναι ο σταυρός στα Μισίρια. Ο συγκεκριμένος σταυρός διαθέτει εσωτερικό φως και προ ημερών έπαθε βραχυκύκλωμα οπότε και αναγκαστήκαμε να τον αφαιρέσουμε προσωρινά. Η βλάβη έχει αποκατασταθεί ήδη και μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες θα τον επανατοποθετήσουμε», συνεχίζει ο πατέρας Νικόλαος.

«Για τα υπόλοιπα που γράφονται και τα οποία διαβάζω με τεράστια έκπληξη, έχω να πω το εξής: το σημείο του Μητροπολιτικού ναού το οποίο έχουν στη φωτογραφία παρουσιάζοντας δήθεν ότι έχει αφαιρεθεί ο σταυρός, ουδέποτε διέθετε σταυρό, ενώ στον Άγιο Παντελεήμονα όχι απλά δεν έχει αφαιρεθεί αλλά υπάρχει και δεύτερος!», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να προαναγγείλει νομικές ενέργειες κατά εκείνων που επιχειρούν να ρίξουν λάδι χωρίς να υπάρχει φωτιά: «σας διαβεβαιώνω πως αν όλοι εκείνοι που δημοσίευσαν και αναπαρήγαγαν το θέμα δεν ανακαλέσουν, θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα.»

Σταυρούς
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap