Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ψηφιακή έκθεση για την ανάδειξη της ιστορίας της επανάστασης του 1821

Δημοσιεύτηκε

στιςΜε την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σχετική με τους εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 υποδέχτηκε το 2021 ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και μάλιστα με μια πρωτοποριακή πρόταση στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ 14 στον άξονα προτεραιότητας «Παιδείας, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» με τίτλο «Δημιουργία Ψηφιακής Έκθεσης Μουσείου για την ανάδειξη της Ιστορίας της Επανάστασης του 1821 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, μέσω αξιοποίησης σύγχρονων διαδραστικών τεχνολογιών» και προϋπολογισμό 466.200,00€.
«Στόχος της πρότασης αποτελεί η διατήρηση της μνήμης και παράλληλα την προβολής των ιστορικών γεγονότων της περιοχής του Αγίου Βασιλείου στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης, καθώς και την ανάδειξη σημαντικών προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την ιστορία με την συμμετοχής τους» ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την δημιουργία ενός καινοτόμου πολιτιστικού αγαθού για την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες της περιοχής και με αφορμή τους εορτασμούς για την συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση αναδεικνύουμε την ιστορία αλλά και την συμβολή της περιοχής μας στους αγώνες του Έθνους» συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Χαραλαμπάκη για την συμβολή του στην διαμόρφωση της πρότασης.
Η προτεινόμενη πράξη του Δήμου Αγίου Βασιλείου επιθυμεί να αξιοποιήσει τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά οπτικοακουστικά μέσα προκειμένου να αφηγηθεί την παραπάνω ιστορία με βιωματικό τρόπο. Τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα αυτά θα αποτελέσουν τα «εκθέματα» της έκθεσης αυτής. Το σύνολο των ψηφιακών «εκθεμάτων» θα δημιουργήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία βιωματικής επαφής με την ιστορία και μάθησης. Για το λόγο αυτό προτείνει την Ίδρυση και δημιουργία μουσείου με ψηφιακή έκθεση που θα περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς εκπαιδευτικές δράσεις με ψηφιακές εφαρμογές.
Το έργο περιλαμβάνει:

  1. Εισαγωγική διαδραστική προβολή – Η επανάσταση του 1821 στην επαρχία Αγίου Βασιλείου
  2. Βίντεο ντοκιμαντέρ – ιστορικά γεγονότα
  3. Εικονική πραγματικότητα – Η Μάχη στο Κακό Ρυάκι στις Μέλαμπες
  4. 3D αναπαράσταση 360ο ιστορικών μνημείων όπως Ιερά Μονή Αγ. Πνεύματος Κισσού και η Ιερά Μονή Πρέβελη.
  5. Ολογραφική αναπαράσταση αντικειμένων εποχής
  6. Διάθεση ψηφιακού περιεχομένου μέσω διαδικτύου

 
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αγίου Βασιλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap