Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πρώτος στην Ελλάδα ο Δήμος Αγίου Βασιλείου με 1,5 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Δημοσιεύτηκε

στιςΟ πρώτος Δήμος στην Ελλάδα ήταν ο Δήμος Αγίου Βασιλείου που υπέβαλε προτάσεις χρηματοδότησης σε δύο δράσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών με συνολικό προϋπολογισμό 1.550.000 ευρώ. Συγκεκριμένα:

-Στην πρόσκλησης με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία» υποβλήθηκε αίτηση χρηματοδότησης για την βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Σκοπός αυτής της πράξης είναι η βελτίωση του οδοστρώματος στους δρόμους από Ροδάκινο προς Φραγκοκάστελλο μήκους 3,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 630.000 ευρώ (για τον οποίο είχε εγκριθεί και στο παρελθόν χρηματοδότηση η οποία όμως δεν επαρκούσε) και από Κισσό προς Γιους Κάμπο μήκους 2,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 290.000 ευρώ.

-Στην πρόσκλησης με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης» υποβλήθηκε αίτηση χρηματοδότησης για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στην ΤΚ Σπηλίου. Σκοπός αυτής της μελέτης είναι η αντικατάσταση, ο εκσυγχρονισμός και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης εντός οικισμού Σπηλίου και των δικτύων μεταφοράς νερού για τους οικισμούς Ακτούντα, Βάτο, Άρδακτο και Μουρνέ. Τα υπό αντικατάσταση πεπαλαιωμένα δίκτυα έχουν συνολικός μήκος 6.700 μέτρα διαφόρων διατομών με συνολικό προϋπολογισμό 630.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση των υποβολών ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

« Οι προσκλήσεις ανακοινώθηκαν στις 24 Ιουλίου. Μόλις στις 29 Ιουλίου υποβάλλαμε την αίτηση για την βελτίωση αγροτικής οδοποιίας και μάλιστα ήμασταν οι πρώτοι που καταθέσαμε σε όλη την Ελλάδα και στις 31 Ιουλίου την ύδρευση ανάμεσα στους πρώτους Δήμους και ΔΕΥΑ της χώρας.

Οι βελτίωση υφιστάμενων δρόμων θα υλοποιηθεί για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα σε δύο δυναμικές περιοχές με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά ενώ η αντικατάσταση των δικτύων διασφαλίζει την δημόσια υγεία, ελαχιστοποιεί τις απώλειες, διαφυλάττει και διατηρεί την ποιότητα του υδροφόρου ορίζοντα και του προσφερόμενου νερού, αποφεύγοντας φαινόμενα σπατάλης και συνθήκες υπεράντλησης υπογείων υδάτων.

Οι υποβολή των συγκεκριμένων προτάσεων σε χρόνο λιγότερο από εβδομάδα και μάλιστα πρώτοι στην Ελλάδα ήταν ένας άθλος για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου μας και έχει ιδιαίτερη σημασία αφού το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό. Η επιτυχία όμως είναι ακόμα πιο μεγάλη αφού κατατέθηκαν ολοκληρωμένες μελέτες, με όλες τις σχετικές εγκρίσεις και όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στις προσκλήσεις. Υποβλήθηκαν λοιπόν πλήρεις φάκελοι σε χρόνο ρεκόρ και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας καθώς και τους στενούς μου συνεργάτες που εργάστηκαν αγόγγυστα και συστηματικά και έφεραν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο αφού είναι γνωστό ότι όλες οι υπηρεσίες μας πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες και στα δεκάδες έργα που εκτελούνται στον Δήμο μας.»

Πηγή: rethemnosnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap