Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Πρωτοφανής έλλειψη φαρμάκων, ακόμα και σε απλά παυσίπονα

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
2 Shares

Μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση έλλειψης φαρμακευτικών σκευασμάτων βρίσκεται από το καλοκαίρι και ειδικότερα αυτή την περίοδο το Ρέθυμνο, καθώς μια σειρά παραγόντων έχει οδηγήσει σε απόγνωση ασθενείς και φαρμακοποιούς.

Οι ελλείψεις φαρμάκων «χτυπούν κόκκινο» στο Ρέθυμνο, σχεδόν για όλα τα χρόνια νοσήματα, αλλά ακόμα και σε παιδικά εμβόλια, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα Ρεθυμνιώτη που αναζητά φάρμακο για συγγενικό του πρόσωπο σε ολόκληρη την Κρήτη, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, ούτε με το σταγονόμετρο πλέον δεν βρίσκουν αρκετοί πολίτες και δη οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, τα φάρμακά τους στο Ρέθυμνο, καθώς οι όποιες γνωστές ελλείψεις παρατηρούνταν στην αγορά το καλοκαίρι, τώρα γιγαντώθηκαν.

Λίγο η πανδημία, λίγο οι συνέπειες του πολέμου και λίγο οι οδυνηρές οικονομικές συνέπειες της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης, οδηγούν στο σημείο να μην υπάρχουν πλέον στα ράφια των φαρμακείων, όχι μόνο φαρμακευτικά σκευάσματα -πρωτότυπα ή γενόσημα- για χρόνια νοσήματα, αλλά ούτε και κάποια παυσίπονα ευρείας κατανάλωσης.

Και ενώ η κατάσταση είναι χαοτική ασθενείς και φαρμακοποιοί δίνουν καθημερινή μάχη με τις λίστες αναμονής με άγνωστο όμως χρονοδιάγραμμα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα Ρεθυμνιώτη που αναζητά συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα σε όλη την Κρήτη και ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Στην παρούσα φάση σε έλλειψη βρίσκονται αντιπηκτικά σκευάσματα, φάρμακα για καρδιοπάθειες, για διαβήτη, για οφθαλμολογικά προβλήματα, για νευρολογικές παθήσεις, αντιβιοτικά για μικρούς και μεγάλους, αλλά ακόμα και κάποια παιδικά εμβόλια.

Πάντως όπως τονίζουν οι Ρεθυμνιώτες φαρμακοποιοί, η σημερινή πρωτόγνωρη εικόνα στην αγορά, δεν πλησιάζει καν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όπου τουλάχιστον οι ασθενείς μπορούσαν έστω να αλλάξουν την φαρμακευτική τους αγωγή και όχι να αναγκάζονται ακόμα και να την διακόψουν.

neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap