Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη του Ρεθύμνου δεν έχει τελειωμό! | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Το αδιαχώρητο επικρατεί στους δρόμους και… τα πεζοδρόμια του Ρεθύμνου, αφού μπορεί να εφαρμόστηκαν κυκλοφοριακές μελέτες, να έγιναν μονοδρομήσεις και να διευρύνθηκαν τα πεζοδρόμια, όμως η νοοτροπία των οδηγών έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα και έχει καταστήσει το βίο, αβίωτο σε πεζούς και οδηγούς.

Δρόμοι και πεζοδρόμια, επικίνδυνα και απροσπέλαστα, από παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων και διέλευση μοτοσικλετών από τα πεζοδρόμια. Μια πόλη πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας, με πανευρωπαϊκές διακρίσεις, φτάνει στο σημείο να στενάζει εξαιτίας της αδιαφορίας μερικών που βλάπτουν όμως το σύνολο.

Εκτός ελέγχου τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο Ρέθυμνο. Άναρχη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους, παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων, κυκλοφορία μοτοσικλετών στους ποδηλατόδρομους και δίπλα στους πεζούς.

Το πρόβλημα διογκώνεται τις μεσημβρινές ώρες με την τροφοδοσία των καταστημάτων που θα έπρεπε να γίνεται νωρίς το πρωί και από συγκεκριμένους χώρους.

Είναι εμφανές στα πλάνα του τηλεοπτικού φακού της ΚΡΗΤΗ TV, ότι ένας ασυνείδητος οδηγός αρκεί, για να φέρει την κατάσταση σε κυκλοφοριακό αδιέξοδο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και μάλιστα σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Εντωμεταξύ σε κάθε διαφορετικό σημείο των κεντρικών μονοδρομημένων οδών, η παράνομη στάθμευση γίνεται εκ περιτροπής είτε δεξιά, είτε αριστερά, καθιστώντας την οδήγηση ακόμη πιο απρόβλεπτη και επικίνδυνη!

Κάτοικοι και επαγγελματίες οδηγοί διαβεβαιώνουν ότι το κυκλοφοριακό είναι διαχρονικό πρόβλημα στην πόλη του Ρεθύμνου και ότι ο κίνδυνος έχει αυξηθεί με τα διευρυμένα πεζοδρόμια που αποτελούν πια παράνομο χώρο στάθμευσης για μηχανάκια ακόμα και με επικίνδυνη διέλευση, μάλιστα και κατά τις νυχτερινές ώρες με αδιάψευστο μάρτυρα τον τηλεοπτικό φακό…

Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Άγγελος Μαλάς, εξηγεί ότι το θέμα μελετάται διεξοδικά και θα υπάρξει αναλυτική κανονιστική ρύθμιση, δρόμο προς δρόμο για να μπει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας, δεν αρνείται μάλιστα ότι η κατάσταση είναι όχι μόνο προβληματική, αλλά ζητά επιτακτικά μια αποτελεσματική ρύθμιση.

ΡεπορτάζΜατθαίος Καπετανάκης

Πηγή:neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ