Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Άγνωστοι αφαίρεσαν 60 πλακίδια από το Μνημείο Πεσόντων στα Μισίρια | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μισίρια

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της Πλατείας 111 Μαρτύρων και του Μνημείου Πεσόντων, στα Μισίρια, το οποίο κόστισε 300.000 € και αναμένεται να παραδοθεί στους δημότες τον επόμενο μήνα, άγνωστοι προς το παρόν δράστες, αφαίρεσαν παρανόμως, πλέον των 60 πλακιδίων, από τμήμα του περίτεχνου επιδαπέδιου πλαισίου που περιβάλλει το μνημείο.  

Το θέμα διερευνάται από την Αστυνομία Ρεθύμνου όπου και καταγγέλθηκε από τη δημοτική αρχή κι ελπίζεται να εντοπιστεί  σύντομα ο δράστης. 

Μισίρια

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης,  σχολιάζοντας το γεγονός, κατέθεσε τη θλίψη του  και την ανησυχία του τονίζοντας τα εξής:

«Είναι ντροπή να απασχολούν  την κοινωνία μας τέτοιες πρακτικές. Μια πλατεία κι ένα μνημείο πεσόντων τους οποίους τιμούμε με κάθε δυνατό τρόπο, παραδίδονται  σε λίγο χρόνο, στους περιοίκους και επισκέπτες, πλήρως αναπλασμένα, με υποδομές για αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά τα παιδιά (μικρό γήπεδο μπάσκετ και κερκίδες,  σύγχρονη παιδική χαρά, νέα καθιστικά, δεντροφύτευση, φωτιστικά, οργανωμένες θέσεις στάθμευσης κ.α).

Αν δεν σεβόμαστε το δημόσιο χώρο και αναγκαζόμαστε να τον περιφρουρούμε για να τον διασώσουμε, γιατί να κάνουμε τόση προσπάθεια και τόσα έργα για  την αναβάθμισή του; Η συγκεκριμένη πράξη δεν μας θίγει τόσο ως πράξη οικονομικής ζημίας. Μας προσβάλλει ως πράξη βεβήλωσης της ιερότητας του χώρου και ως πράξη ασέβειας προς το δημόσιο χώρο και της επένδυσης των δημοσίων χρημάτων ».  

 


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ