Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Οριστικό: Καταργείται η θέση περιπτέρου στο μνημείο της Λότζια

Δημοσιεύτηκε

στις

Λότζια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα βήμα απόμεινε  για  την απομάκρυνση του περιπτέρου από την Λότζια και την δια παντός κατάργηση της θέσης από το συγκεκριμένο σημείο.

Μετά την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Ενότητας Ρεθύμνου αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τον περασμένο Νοέμβριο, χθες ήταν και η σειρά του Δημοτικού Συμβουλίου που τα μέλη του ομόφωνα είπαν ναι στην κατάργηση της θέσης περιπτέρου.

Την σχετική εισήγηση στην συνεδρίαση του σώματος έκανε ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κρεβετζάκης, που όπως ανέφερε ,η άδεια του συγκεκριμένου περιπτέρου έχει λήξει  εδώ κι ένα χρόνο, στις 20 Φεβρουαρίου 2019 και δεν δύναται να ενοικιαστεί πλέον αφού δεν υπάρχει κληρονόμος της άδειας εκμετάλλευσης.

Ο κ. Κρεβετζάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στις επαναλαμβανόμενες από το 1999 αιτήσεις της Αρχαιολογίας  για μεταστέγαση του περιπτέρου και κατάργηση της θέσης  όσο και στα επανειλημμένα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που στηλίτευαν την ύπαρξη του  περιπτέρου μπροστά από ένα εκ των σημαντικότερων ιστορικών μνημείων της πόλης αποκρύπτοντας την πρόσοψη του, παρά ταύτα όμως παρέμενε αμετακίνητο στην θέση του (αναρωτιόμαστε με ευθύνη ποίων;)

«Αυτό που  μας γνωστοποιεί  τόσο  το Αυτοτελές Γραφείο Καταστημάτων όσο και η  γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του δήμου, είναι ότι έχει λήξει πλέον η άδεια του  και καλούμαστε να αποφασίσουμε από κοινού ως Δημοτικό Συμβούλιο την  κατάργηση της συγκεκριμένης θέσης  προκειμένου να αναδειχθεί ένα από τα  σπουδαιότερα αναγεννησιακά μνημεία του ιστορικού μας κέντρου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος απευθυνόμενος στο Σώμα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν αυτό που όφειλαν να κάνουν και ομόφωνα ψήφισαν θετικά την κατάργηση της θέσης περιπτέρου.

Aς ελπίσουμε  η απόφαση να υλοποιηθεί άμεσα και  επιτέλους να «ανασάνει» αυτό το Μνημείο. Φυσικά απομένει και η απομάκρυνση του πανάσχημου  πυλώνα της ΔΕΗ που έχει «φυτευτεί» στην γωνία του ιστορικού κτίσματος.

Πηγή: rethnea

Λότζια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap