Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιτέλους! Φωταγωγείται ο πιο όμορφος δρόμος του Ρεθύμνου!

Δημοσιεύτηκε

στις

περιφερειακός Ρεθύμνου
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Μια πόλη είναι κυρίως οι άνθρωποί της. Είναι και η ιστορία της, είναι και η συνεισφορά της στο εθνικο-κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι, όμως, και η βιτρίνα της, αυτό που έχει να αναδείξει προς τους πολίτες που την στελεχώνουν αλλά κι εκείνους που την επισκέπτονται. …

Το Ρεθυμνάκι μας έχει να υπερηφανεύεται πως εκπληρώνει όλα τα παραπάνω και με το… παραπάνω. Αυτή η ίδια η πόλη, πέρα από τον δεδομένο φυσικό πλούτο που την κοσμεί και την περιστοιχίζει, αποτελεί εδώ και χρόνια -με τις όποιες ατέλειές της- μια συγυρισμένη πόλη, μια πόλη που χαίρεσαι να την περπατάς, πόσο μάλλον να τη βιώνεις σε καθημερινή βάση.

Κι αφού αναφερθήκαμε σε ατέλειες, ας εστιάσουμε και σε μια συγκεκριμένη: δε γίνεται σε μια πόλη που για πολλούς αποτελεί πρότυπο, να υπάρχουν κάποιες ατέλειες που κυριολεκτικά βγάζουν μάτι. Και ήταν τα δικά μας τα μάτια που έβγαιναν, κάθε φορά που επιλέγαμε να περπατήσουμε ή να διασχίσουμε με το αμάξι το πιο όμορφο σημείο της, τον περιφερειακό δρόμο.

Εκεί, στη σκιά της Φορτέτζας, στο πιο ειδυλλιακό σημείο του Ρεθύμνου, όπου η μύτη της πόλης αγγίζει το Κρητικό Πέλαγος, η απουσία φωτισμού ήταν όλα αυτά τα χρόνια μια… απροβλεψιά που έπρεπε να διορθωθεί. Κυρίως για λόγους ασφαλείας και δευτερευόντως για λόγους αισθητικούς. Και διορθώθηκε!

Από αύριο, 26 Ιουνίου 2020, θα λειτουργήσει κανονικά και με τον… νόμο ο φωτισμός που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του περιφερειακού, χαρίζοντάς μας έτσι μια εικόνα που αν μη τι άλλο θα τραβάει σα μαγνήτης το μάτι και θα ομορφαίνει ακόμα περισσότερο τον αστικό μας ιστό, αναδεικνύοντας παράλληλα ακόμη περισσότερο την πολιτιστική αξία της περιοχής. Η δοκιμή που έλαβε χώρα χτες, Τετάρτη, ήταν άκρως επιτυχημένη και μάς έδωσε μια γεύση για την εικόνα που θα συναντάμε από αύριο και στο εξής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν τοποθετηθεί συνολικά 110 φωτιστικά-«χελώνες» που ξεκινούν από το πάρκινγκ του εμπορικού λιμανιού και φτάνουν ως το κτήριο της Αντιπεριφέρειας.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ και αδημονούμε για την πρώτη μας βόλτα 🙂

Φωτό:  Hercules Milas

περιφερειακός Ρεθύμνου
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap