Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Καταγγέλουν προπηλακισμούς και απειλές στο Πανεπιστήμιο του Γάλλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Καταγγελία για απειλές και προπηλακισμούς φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Γάλλου, έγινε γνωστή μέσω επιστολής στο Daynight.gr. 

Σύμφωνα με αυτήν, «το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο κεντρικό κυλικείο της Πανεπιστημιούπολης, όπου φοιτητές δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από μερίδα εξωπανεπιστημιακών  που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.»

Η καταγγελία για την επίθεση έγινε από δύο φοιτήτριες, με μια εξ αυτών, η οποία σπουδάζει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης να αναφέρει: «Στεκόμασταν ακριβώς δίπλα στους φοιτητές οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση. Πρόκειται για άτομα τα οποία δεν νομίζω πως προέρχονταν από το Πανεπιστήμιο. Μπήκαν στο χώρο προκλητικά, απειλώντας και φωνάζοντας προς φοιτητές που προέρχονταν από συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη». 

Όπως ανέφερε, «Διαπληκτισμοί υπάρχουν αρκετές φορές ανάμεσα στους φοιτητές και τις φοιτητικές παρατάξεις. Αυτοί όμως δεν ήταν φοιτητές.  Δεν τους έχουμε ξαναδεί. Η αλήθεια είναι πως αυτή η εικόνα δεν μας αξίζει. Δεν αξίζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η τοπική κοινωνία καλείται για ακόμα μια φορά να μας προστατεύσει. Η κατάργηση του ασύλου έχει προκαλέσει έναν παροξυσμό σε αυτούς που χρόνια τώρα το εκμεταλλευόντουσαν. Είναι ενδεικτικό, πως στο τέλος της επίθεσης απείλησαν με θράσος  πως θα επιστρέψουν εκ νέου». 

 

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Ρεθύμνου:

Καλούμε την τοπική κοινωνία να προστατεύσει τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ένα θρασύδειλο περιστατικό, απόρροια της τεχνητής και κατευθυνόμενης έντασης που επιχειρείται να στηθεί εντός του Πανεπιστημίου Κρήτης από παρατάξεις που προέρχονται από την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο. 

Μια παρέα εξωπανεπιστημιακών επιτέθηκαν εντελώς αναίτια σε φοιτήτριες και φοιτητές που έχουν τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να τιμωρήσουν φοιτητές και φοιτήτριες που δίνουν αυτό το διάστημα αγώνα μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητών για να κρατήσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανοικτό, χωρίς καταλήψεις και χαμένα εξάμηνα σπουδών.

Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα να σταθεί αρωγός στην ελεύθερη έκφραση των φοιτητών του, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να μην αδιαφορεί απέναντι σε επιθέσεις προς φοιτητές. Οι φοιτητές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κοινωνίας του Ρεθύμνου και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να μας προστατευόσουν. 

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, πόσο μάλλον άτομα που δεν συνδέονται με τις σχολές του Πανεπιστημίου, να τρομοκρατεί και να επιχειρεί να επιβάλλει την άποψη του με τη βία. 

Νιώθουμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε ένα Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο οποίο δεν θα σταματήσει το διδακτικό και ερευνητικό έργο από καταλήψεις μειοψηφίας οι οποίες θα επιβληθούν με βία και απειλές.

ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Ρεθύμνου

Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap