Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Οι «ΠΕΙΡΑ-ΜΥΣΤΕΣ» νικητές στο 3ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού της πόλης

Δημοσιεύτηκε

στιςΑνταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των «Γαλατών», διοργανώτριας ομάδας  του Κυνηγιού Θησαυρού, των εφήβων  για το 2018,«Η ΜΥΗΣΗ» οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Π.Κ. σχημάτισαν 4 ομάδες για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου. Από την Τρίτη Γυμνασίου 10 μαθητές έγιναν «ΠΕΙΡΑ-ΜΥΣΤΕΣ», ενώ από τα τρία τμήματα της Β΄ τάξης σχηματίστηκαν οι ομάδες «ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ», «ΒΛΑΜΗΔΕΣ» και  «INDEFIX-CLUB».

Όλα τα παιδιά μελέτησαν, προετοιμάστηκαν και με οδηγό το χάρτη που είχαν αναρτήσει οι «Γαλάτες» περπάτησαν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, εντόπισαν σημαντικά μνημεία από διαδοχικές ιστορικές περιόδους, Ενετοκρατία, Τουρκοκρατία και Περίοδο Ρωσικής Κατοχής και παρατήρησαν  τις ονομασίες των οδών πάνω στις αντίστοιχες πινακίδες.

Θέλοντας να ενισχύσουμε την προσπάθεια των μαθητών μας και να συμβάλουμε στην αρτιότερη προετοιμασία τους, ζητήσαμε τη συνδρομή του εξαίρετου συναδέλφου φιλολόγου του Πειραματικού Λυκείου και διπλωματούχου ξεναγού, κ. Βασίλη Τζουρά. Έτσι, την παραμονή του παιχνιδιού, Σάββατο 27 Ιανουαρίου, επί 4 σχεδόν ώρες ο Βασίλης πρόσφερε πρόθυμα και αφειδώλευτα τις άριστες γνώσεις του για το Παλιό Ρέθυμνο στους 25 διψασμένους για γνώση μαθητές και στους συνοδούς τους, εκπαιδευτικούς και γονείς. Με τη δική του βοήθεια όλες οι θεωρητικές πληροφορίες για κτίσματα, μνημεία, ονόματα, χρονολογίες και αριθμούς που είχαν απομνημονεύσει τα παιδιά έως τώρα, συνδυάστηκαν κατάλληλα, συστηματοποιήθηκαν, κατανοήθηκαν και έγιναν βίωμα.

Συγχαίρουμε ολόψυχα όλους τους μαθητές μας για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στο 3ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού, καθώς διαγωνίστηκαν με γνώμονα το ευ αγωνίζεσθαι, την έντιμη και ευγενή άμιλλα και με απώτερο σκοπό όχι την πρωτιά αλλά τη μύησή τους στους θησαυρούς της Ιστορίας της πόλης τους. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους «ΠΕΙΡΑ-ΜΥΣΤΕΣ» της Γ΄ Γυμνασίου που την Κυριακή διακρίθηκαν στην 1η θέση και ανακάλυψαν τον Κρυμμένο Θησαυρό των  «Φυλάκων – Γαλατών».

Την επιτυχία τους την οφείλουν οπωσδήποτε στην καλή προετοιμασία, μεθοδικότητα, ομαδικότητα, οργανωτικότητα και αγαστή συνεργασία που επέδειξαν πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, στους γονείς τους που τα στήριξαν κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο και στην εμπειρία που έχουν αποκομίσει από  συμμετοχές τους σε Κυνήγια Θησαυρού Γνώσεων  που το σχολείο μας διοργανώνει κάθε χρόνο.

Θεωρούμε, ωστόσο καταλυτική και τη συμβολή του κ. Βασίλη Τζουρά που με το γλαφυρό λόγο του και τη σφαιρική του ενημέρωση για την πόλη μας πέτυχε να συναρπάσει τους μαθητές μας και να τους καθηλώσει κατά την ξενάγηση, ώστε η γνώση να παγιωθεί και να φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Γι’ αυτή του τη γενναιόδωρη προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε δύναμη και υγεία, για να συνεχίσει το πολυσχιδές και δημιουργικό έργο του.

Πηγή: rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap