Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση
.

Δημοσιεύτηκε

στις

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου πραγματοποιήθηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Άρχοντας Πρωτοψάλτης του Οικουμενικού Θρόνου ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικου Ναού κ. Ευάγγελος Καπαϊδονάκης.

Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή για την μεταφορά του Τιμίου Σταυρού όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων. Συμμετείχαν η Δημοτική Φιλαρμονική, αγήματα του Στρατού και φορείς της πόλεις.

Με σύμμαχο τον  καλό καιρό, χιλιάδες κόσμου είχαν κατακλείσει το ιστορικό λιμάνι της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού για την ανάσυρση του οποίου βούτηξαν στα παγωμένα νερά δεκάδες νέοι.

Πρώτος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό ο μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού Πλάτωνας Παλιεράκης,  ο οποίος έλαβε και ένα χρυσό σταυρό ως δώρο από τα χέρια του Μητροπολίτη  Προδρόμου.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χνάρης, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Μιχάλης Βάμβουκας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων.

Πηγή: rethemnosnews

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ