Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Η απάντηση του «Αγίου Γεωργίου» για τα νεκρά χελιδόνια στο καμπαναριό

Δημοσιεύτηκε

στις

Χελιδόνια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε από την φιλόξενη ιστοσελίδα σας για την θανάτωση νεοσσών, που συνέβη κατά την διάρκεια εργασιών καθαρισμού και υγιεινής στο καμπαναριό και τον πρόναο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας».

Την απάντηση αυτή έδωσε η Ενορία Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Ρεθύμνου, σχετικά με το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν καθαρίζοντας το καμπαναριό και τον πρόναο του ναού, οι εργάτες χάλασαν πολλές φωλιές πουλιών, μέσα στις οποίες είτε γινόταν εκκόλαψη πουλιών, είτε υπήρχαν νεοσσοί, με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή αντίδραση από τους περίοικους της περιοχής.

Την απάντηση υπογράφει για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενορίας Αγ. Γεωργίου Καλλιθέας, ο πρόεδρος του, Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Χριστοδουλάκης, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

με θλίψη πληροφορηθήκαμε από την φιλόξενη ιστοσελίδα σας για την θανάτωση νεοσσών, που συνέβη κατά την διάρκεια εργασιών καθαρισμού και υγιεινής στο καμπαναριό και τον πρόναο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας.

Μόλις λάβαμε γνώση, απευθυνθήκαμε στον ενορίτη μας που εκτέλεσε τις εργασίες, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξη νεοσσών στις φωλιές αλλά τις θεώρησε άδειες, και προχώρησε στον καθαρισμό τους λόγω των ακαθαρσιών και της δυσοσμίας γύρω τους.

Κατόπιν τούτων, θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν που οφείλεται σε ανθρώπινη αβλεψία και όχι σε σκόπιμη ενέργεια.

Συμμεριζόμαστε την θλίψη και την αγωνία των συμπολιτών που το ανέδειξαν, εφόσον έχει στόχο την γενικότερη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την προαγωγή ευγενών φιλοζωικών αισθημάτων.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Με εκτίμηση,

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενορίας Αγ. Γεωργίου Καλλιθέας

Ο Πρόεδρος

π. Δημήτριος Χριστοδουλάκης

Πρωτοπρεσβύτερος»

Πηγή: cretedoc

Χελιδόνια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap