Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Δεκάδες τα παιδιά στο Ρέθυμνο που ΔΕΝ έχουν τάμπλετ ή λαπτοπ για την τηλεκπαίδευση!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Το δημοσίευμα του Daynight.gr σχετικά με την μητέρα στα Περιβόλια που αναγκαζόταν να στέκεται με τις ώρες και κάτω από αντίξοες συνθήκες στο πεζούλι μιας πολυκατοικίας για να παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση με «δανεικό» ίντερνετ, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έφερε στην επιφάνεια δεκάδες άλλες περιπτώσεις οικογενειών στο Ρέθυμνο που αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες. Δυσκολίες που έχουν ως αποτέλεσμα να απέχουν ή να παρακολουθούν με τρόπο μη ενδεδειγμένο τα καθημερινά τους μαθήματα.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, στην οποία αναφέρεται ότι το λιγότερο 10 μαθητές του σχολείου δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου, κρίνει αναγκαίο να σας ενημερώσει για τις δυσκολίες που έχουν κάποιοι μαθητές μας να παρακολουθήσουν τα υποχρεωτικά μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Πολλές οικογένειες δυσκολεύονται, επειδή έχουν δυο και τρία παιδιά που την ίδια ώρα πρέπει να συνδεθούν στις ψηφιακές πλατφόρμες έχοντας μόνο μια συσκευή, αλλά υπάρχουν και οικογένειες που δεν διαθέτουν κανένα ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας. Στο Σχολείο μας, ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών που δεν μπορεί να συμμετέχει στα μαθήματα λόγω παντελούς έλλειψης εξοπλισμού είναι 10 παιδιά, ενώ η Πολιτεία δεν έχει φροντίσει για τη διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού έως τώρα.
Ζητάμε την υποστήριξή σας με την κάλυψη του κόστους για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού (τάμπλετ, laptops ή κινητού τηλεφώνου) των 10 μαθητών, ώστε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι μαθητές, να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική εξ αποστάσεως διαδικασία»

 

Ανακοίνωση και από τον Σύλλογο Γυναικών

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η καταγγελτική ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ρεθύμνου, η οποία σχολιάζει ως εξής: 
«Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες που διεξάγεται η τηλεκπαίδευση και στο Ρέθυμνο.
Το χθεσινό δημοσίευμα, που περιγράφει την προσπάθεια μιας μητέρας και των παιδιών της να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση καθήμενοι σε ένα πεζούλι με δανεικό internet, επιβεβαιώνει και στο Ρέθυμνο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που αναγκάζονται να κάνουν γονείς και μαθητές αυτές τις μέρες για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια θέση στη «δημόσια και δωρεάν» Παιδεία.
Σε μια πόλη που πλείττεται από την ανεργία, καθώς τα 2/3 των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν δούλεψαν καθόλου τη φετινή σεζόν, η κυβέρνηση, μαζί με τα ψίχουλα της αναστολής πετάει στις λαϊκές οικογένειες το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης.
Είμαστε υπεύθυνες για το αν και πώς θα έχουν τα παιδιά μας πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία αφού η κυβέρνηση έβαλε τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου στην τηλεκπαίδευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες τους στοιχειώδεις όρους για τη διαδικασία, δηλαδή τεχνολογικό εξοπλισμό, δωρεάν γρήγορο ίντερνετ σε όλη τη χώρα.
Είμαστε υπεύθυνες για να διατηρούμε υγιή όλα τα μέλη της οικογένειάς μας, αφού αν αρρωστήσουμε οι τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και συνολικά της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν μας επιτρέπουν την πρόσβαση.
Είναι ξεκάθαρο ότι, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει χρήματα δεξιά και αριστερά, όχι για την υγεία, όχι για τα σχολεία, όχι για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας, τα κενά σε αίθουσες, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. Είναι, συνεπώς, πολιτική επιλογή ότι δεν παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να είναι ασφαλή.
Διεκδικούμε ΑΜΕΣΑ με ευθύνη του Δήμου και της Πρωτοβάθμιας να αποκτήσει η συγκεκριμένη οικογένεια και όσες άλλες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Ατομική μας ευθύνη είναι να δράσουμε για να αναλάβει η Κυβέρνηση τις δικές της ευθύνες!
Ζητάμε ΤΩΡΑ να ικανοποιήθουν τα δίκαια αιτήματα γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για:

  • Τεχνολογικό εξοπλισμό με ευθύνη του κράτους χωρίς όρους για όλους τους μαθητές.
  • Καμία καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.
  • Να ενισχυθεί ΤΩΡΑ το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.
  • Να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους γονείς».

 

Κύμα αλληλεγγύης

Μετά τη δημοσιοποίησης της περίπτωσης στα Περιβόλια, υπήρξε τεράστια διαδικτυακή κινητοποίηση στην οποία Ρεθυμνιώτες, Κρήτες και κάτοικοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας (επώνυμοι και μη), προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο τους ζητηθεί.
Το Daynight.gr, όπως ήδη έχει δεσμευτεί, θα επικοινωνήσει το πρωί της Δευτέρας με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες εκείνες που θα αποδώσουν στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, την απαιτούμενη βοήθεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ