Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Μαθητές έδωσαν χρώμα στην πρόσοψη του σχολείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Το δικό τους αποτύπωμα μέσα από την δημιουργική έκφραση αλλά και τις εκπαιδευτικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουν, άφησαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρεθύμνης που έδωσαν χρώμα στην πρόσοψη του σχολείου τους μεταμορφώνοντας παράλληλα τόσο την οδό Μοάτσου, όσο και την οδό Κονδυλάκη όπου δεσπόζουν οι πιο πρόσφατες δημιουργίες τους.

Η πρώτη δημιουργία των μαθητών έγινε πριν από τρία περίπου χρόνια στην εξωτερική πρόσοψη του σχολείου επί της οδού Μοάτσου, σε μια προσπάθεια να κάνουν πιο όμορφο το σχολείο τους και να προσφέρουν χαρά στους διερχόμενους, αφού το χρώμα όπως τα ίδια γνωρίζουν καλά, προσφέρει αναμφίβολα μια νότα αισιοδοξίας στην γκρίζα πολλές φορές καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των μαθητών στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, επέκτειναν την πολυχρωμία και στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου που βρίσκεται από την πλευρά της οδού Κονδυλάκη, ζωγραφίζοντας την κινητικότητα εντός του αστικού ιστού, μέσα από το δικό τους «πρίσμα». Η τελευταία εικαστική παρέμβαση των παιδιών ολοκληρώθηκε χθες στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Τυποτρόπιον», με θέμα «τυπογραφόντας και τοιχογραφόντας». Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές επέλεξαν δίστιχα από τον Ερωτόκριτο τα οποία κοσμούν το σχολείο τους, ενώ παράλληλα τα δίστιχα συνοδεύουν εικόνες, ταξιδεύοντας τους διερχόμενους σε μια άλλη εποχή.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Ρεθύμνης κα Αθηνά Ζησινάκη, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο της διάδοσης δίστιχων από τον Ερωτόκριτο, όπου τα παιδιά έψαξαν, μελέτησαν και εντέλει επέλεξαν το δίστιχο που τα εκφράζει και το αποτύπωσαν στον τοίχο του σχολείου.

Μεταξύ άλλων όπως τόνισε η κα Ζησινάκη η διαδικασία αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για μάθηση με έναν όμως διαφορετικό τρόπο και συγκεκριμένα όπως ανέφερε: «Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ποίηση με αυτόν τον τρόπο και να τα βάλει σε μια διαδικασία να ψάξουν όπως και έκαναν, αφού ενημερώθηκαν, έψαξαν και μελέτησαν πριν επιλέξουν».

Μαζί με τους μαθητές του σχολείου καθοριστική είναι η συμβολή των εκπαιδευτικών στα προγράμματα που έχει υλοποιήσει το σχολείο, στα οποία συμμετείχαν η εκπαιδευτικός Αδαμαντία Μαμαλάκη. Στο νέο πρόγραμμα συμμετέχει η Διευθύντρια του Λυκείου Αθηνά Ζησινάκη και η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Ντρουπογιάννη.

Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap