Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

Ρέθυμνο

Μασταμπάς, Καλλιθέα, Παλιά Πόλη: Οι 3 υπέροχες γειτονιές του Ρεθύμνου που καλύπτουν ΟΛΑ τα γούστα! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
34 Shares

Όποια πόλη και αν επισκεφθεί κάποιος θα συναντήσει περιοχές που διαφέρουν μεταξύ τους λόγω των δικών τους ξεχωριστών χαρακτηριστικών. Το Ρέθυμνο με την πάροδο των χρόνων επεκτάθηκε αρκετά σε σχέση με τα όρια της παλιάς πόλης που υπήρχαν κάποτε.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη

Ο πληθυσμός αυξήθηκε σημαντικά και πλέον μπορεί να συναντήσει κάποιος νέες γειτονιές αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους. Παρακάτω θα περιηγηθείτε μέσα από φωτογραφικό υλικό σε 3 διαφορετικές γειτονιές του Ρεθύμνου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε κάτοικους μόνιμους ή και προσωρινούς, της πόλης.

 

1. Μια οικογενειακή κατάσταση – Μασταμπάς

Η συγκεκριμένη περιοχή, του Μασταμπά, είναι μια ήρεμη τοποθεσία με αρκετό πράσινο και σχετικά νέα κτίσματα που επιλέγουν περισσότερο οι οικογένειες για τη διαμονή τους, καθώς και αρκετοί φοιτητές διότι θεωρείται κέντρο-απόκεντρο. Ένα μεγάλο μέρος της περιοχής βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αποστάσεις είναι τεράστιες, αφού χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος για να βρεθεί κάποιος στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

 

2. Μια μικρή φοιτητούπολη – Καλλιθέα

Η Καλλιθέα είναι μια περιοχή που ξεχωρίζει κυρίως σε όσους έρχονται από την Αθήνα, αφού πολλοί ισχυρίζονται ότι τους θυμίζει αρκετά γειτονιά της πρωτεύουσας. Ενδέχεται να έχει κάποια στοιχεία από συνοικιακή περιοχή, όπως καφέ, πλατεία και καταστήματα που εξυπηρετούν την περιοχή, ενώ δείχνει να είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη, κάτι που σίγουρα παίζει ρόλο στη συσχέτιση που προαναφέρθηκε. Το εκπληκτικό της συγκεκριμένης περιοχής που σίγουρα την κάνει ξεχωριστή, είναι η πολύ κοντινή απόσταση που έχει από τη θάλασσα. Θεωρείται από τις πιο ευνοημένες τοποθεσίες για να μείνει κάποιος.

3. Η γραφική γειτονιά – Παλιά Πόλη

Η όμορφη γραφική παλιά πόλη μπορεί να θεωρείται “ξεπερασμένη” επιλογή για διαμονή λόγο της παλαιότητάς της, όμως υπάρχουν ακόμη αρκετοί ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ξυπνούν μέσα στα υπέροχα αυτά σοκάκια της. Η οδός Χειμάρας είναι από τις πιο όμορφες γειτονιές της παλιάς πόλης, αφού ξεχωρίζει λόγω των παλαιών κτισμάτων που έχει, αλλά και του κάστρου της Φορτέτζας που βρίσκεται στο τέλος αυτού του στενού.

Αυτές είναι οι 3 περιοχές στο Ρέθυμνο που έχουν κάτι ιδιαίτερο και ξεχωρίζουν από αρκετό κόσμο.

Η κάθε μια ξεχωριστή για οικογένειες, φοιτητές, καλλιτέχνες, ανάλογα με τις επιλογές που κάνει η κάθε περίπτωση.

Το σίγουρο είναι ότι το Ρέθυμνο, αν και μικρή πόλη, καλύπτει αρκετά γούστα και αυτό είναι που την κάνει μοναδική!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap