Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Λογιστές και υπάλληλοι λένε «όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή αποτελεί εμμονή για την κυβέρνηση, η οποία αξιοποιεί την πανδημία για να περάσει την μεταβολή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Στην περίοδο του lockdown νομοθέτησε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για όλες τις Κυριακές(!). Την ίδια στιγμή που όλος ο εμπορικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε απόγνωση μετά από δυόμισι μήνες -τους πιο καθοριστικούς μάλιστα για το εμπόριο- με τα καταστήματα κλειστά και τους εμποροϋπαλλήλους σε αναστολή, ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν προσθέτει απλά μία ακόμα μέρα λειτουργίας, αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.
Η κυβέρνηση που με τις επιλογές της άφησε ουσιαστικά απροστάτευτους τους εργαζομένους, τόσο εργασιακά από την απόλυση ή τη δυσμενή μεταβολή των όρων απασχόλησης, όσο και υγειονομικά, με τα αλλοπρόσαλλα και διάτρητα πρωτόκολλα που αλλάζουν κατά το δοκούν, έρχεται τώρα να δώσει με κυνισμό τη χαριστική βολή στη μοναδική μέρα ανάπαυσης, εξισώνοντας την Κυριακή με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.
Η επταήμερη λειτουργία των καταστημάτων αποτελεί σταθερή επιδίωξη τα τελευταία χρόνια των μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών, η υλοποίηση της οποίας προσέκρουε στην αντίδραση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εμπόρων. Η επταήμερη λειτουργία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που διατηρούν τον μεγάλο όγκο των θέσεων εργασίας, αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Αυτή τη χρονική στιγμή, η λειτουργία της Κυριακής θα ολοκληρώσει την καταστροφή του εμπορίου, καθώς θα επιταχύνει τα λουκέτα στην αγορά και θα τροφοδοτήσει μεγάλο κύμα απολύσεων.
Η κυβέρνηση οφείλει να μην επιτρέψει να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και για την προστασία του εμπορίου. Οφείλει να στηρίξει τους εργαζόμενους, που ζουν κάτω από το οριακό κόστος ζωής και να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας με:
• την απαγόρευση των απολύσεων και των μεταβολών των ατομικών όρων εργασίας έως τις 30 Ιουνίου
• την θεσμοθέτηση ημερήσιου πλαφόν υπερωριών
• την αύξηση της επιδότησης του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» στο 100% των μισθολογικών απωλειών
• την γενναία αύξηση των επιδομάτων ειδικού σκοπού, τα οποία υπολείπονται του κατώτατου μισθού
• την αύξηση του αφορολογήτου και την μείωση των φορολογικών συντελεστών, καθώς και την μείωση της παρακράτησης φόρου (ΦΜΥ) για τους εργαζόμενους στους πληττόμενους κλάδους
• την διατήρηση της μείωσης των ενοικίων των κατοικιών των εργαζομένων για όλους τους επόμενους μήνες.
• την αύξηση του κοινωνικού μισθού, με μειώσεις για τους εργαζόμενους των τιμολόγιων των ΔΕΚΟ
• την παράταση των συλλογικών συμβάσεων για όλο το 2021 και την επαναφορά της διαιτησίας του ΟΜΕΔ
Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων περνάει από το χέρι του καταναλωτή. Kαλούμε το καταναλωτικό κοινό να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων στο εμπόριο, απέναντι στην καταστροφή της οικονομίας και της ζωής μας.
ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
Για το Σωματείο
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΛΕΡΓΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap