Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Καθαρίζουν δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους από άγρια βλάστηση

Δημοσιεύτηκε

στις

καθαρισμός πρασίνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση, υλοποιεί η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης με στόχο την εξασφάλιση της ορατότητας για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και πεζών, την πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, την καθαριότητα αλλά και τον ευπρεπισμό της πόλης και των οικισμών.   

Οι εργασίες  περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων .

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό  της Υπηρεσίας,  κατά το μήνα Ιούνιο που διανύουμε,  προβλέπονται παρεμβάσεις  καθαρισμού  στις περιοχές:  

  1. Ατσιπόπουλο-Γεράνι-Γάλλου-Σωματά-Αρμένους
  2. Ρουσοσπίτι-Ρέθυμνο-Ξηρό Χωριό-Γιαννούδι-Πλατανιά-Μαρουλά
  3. Λούτρα-Μέση-Άγιο Δημήτριο-Αγία Τριάδα-Πηγή

Επισημαίνεται  ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση  που ανακύψουν  έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες. 

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού, δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών  από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα  αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών. 

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι  έχουν  προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και λάστιχων στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα.

 Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειάζονταν,  εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους. 

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ