Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: «Κάνε το καλό, καθάρισε τον γιαλό» | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σύνθημα «κάνε το καλό, καθάρισε τον γιαλό» δεκάδες ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, γονείς με παιδιά, νέοι άνθρωποι, αλλά και φοιτητές που σπουδάζουν στο Ρέθυμνο, ανταποκρίθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Μαρτίου στο αυθόρμητο κάλεσμα ομάδας Ρεθυμνιωτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έσπευσαν να συνδράμουν στο έργο του καθαρισμού της παραλίας, που πλημμύρισε με σκουπίδια κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Αν και τα συνεργεία του Δήμου είχαν απομακρύνει με ειδικά μηχανήματα το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων που ξεβράστηκαν στην ακτή κατά το πέρασμα της «Ωκεανίδος» , οι εθελοντές έκαναν την πιο δύσκολη δουλειά: μάζεψαν με τα χέρια τους αμέτρητα μικρά κομμάτια πλαστικού και ξέθαψαν από την άμμο άλλα, μεγαλύτερα. Υπολείμματα πλαστικών που αν κατέληγαν στο πεπτικό σύστημα των ψαριών ή των θαλάσσιων χελωνών, αφενός θα προκαλούσαν το θάνατο τους, αφετέρου ίσως να τα βρίσκαμε στο πιάτο μας

Οι εθελοντές καθάρισαν ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας που βρίσκεται στο ύψος της πλατείας του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ γέμισαν περισσότερες από 15 σακούλες απορριμμάτων.

Η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, ευχαρίστησε από καρδιάς τους εθελοντές, επισημαίνοντας ότι με την πρωτοβουλία τους αυτή έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προς όλους, ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι κυρίως θέμα προσωπικής ευθύνης του καθενός μας. Ευχαρίστησε, επίσης, την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου, καθώς και τον ανάδοχο του έργου της καθαριότητας του Λιμενικού Ταμείου, για την άμεση αποκατάσταση της εικόνας της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της πόλης.

Πηγή: rethemnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap