Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Ρέθυμνο η Β’ ΕΣΣΟ – Αποκαλύψεις που γεννούν πολλά ερωτηματικά για το θέμα του στρατοπέδου Μαρκοπούλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποκάλυψη: Την ίδια ημέρα που γινόταν η συνάντηση με Καμμένο στην Αθήνα για το στρ. Μαρκοπούλου, είχε ήδη αποφασισθεί να μην λειτουργήσει ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών

Εύλογα ερωτηματικά για τον λόγο για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υπ. Άμυνας Π. Καμμένο του Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα με την συμμετοχή του αναπλ., Υπ.Υγείας και τοπικών βουλευτών την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, προκύπτουν από τα νεώτερα δεδομένα που έχουν να κάνουν με το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Τα βασικά ερωτηματικά αφορούν στο αν είχε προαποφασισθεί το τι θα γίνει με το στρατόπεδο και εάν έχει ήδη δεσμευθεί ο Δήμαρχος Χανίων για την αποδοχή της πρότασης πριν ενημερωθεί και αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικότερα, από την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου εκδόθηκε η εγκύκλιος διαταγή του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Δημήτρη Βίτσα αναφορικά με την κατάταξη των στρατευσίμων της Β’ ΕΣΣΟ, η οποία θα γίνει θα γίνει από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2018 και από τις 12 έως στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το νέο μοντέλο των Σημείων Υποδοχής Πολιτών σε 21 στρατόπεδα της χώρας.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη και παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά αρχικά, οι στρατεύσιμοι καλούνται να παρουσιαστούν και πάλι στο στρατόπεδο Θεοδωράκη στο Ρέθυμνο και όχι στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου των Χανίων, (5ο ΤΥΠ) όπου όμως είχαν ξεκινήσει εργασίες για την μετατροπή του σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών.

Δηλαδή, τέσσερις ημέρες πριν γίνει η συνάντηση στο Υπ. Εθνικής Άμυνας για το θέμα του στρατ. Μαρκοπούλου, ήδη είχε αποφασισθεί να μην λειτουργήσει σε αυτό Σημείο Υποδοχής Οπλιτών.

Και επιπλέον, στο σημείο αυτό έρχεται μια ακόμη αποκάλυψη.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ο γνωστός δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος δημοσιεύει στοmilitair.gr και  υπο τον τίτλο  «Σύννεφα στην αναδιοργάνωση! Τι ανακοίνωσε στην Κρήτη ο ΑΣΔΕΝάρχης» την εξής είδηση:

«Η αναδιοργάνωση των ΕΔ προχωρά απ΄ ότι φαίνεται με πολλές δυσκολίες… Χθες ο ΑΣΔΕΝάρχης πήγε στην Κρήτη και ανακοίνωσε στο 5ο ΤΥΠ στην Κρήτη, πως τελικά δεν θα λειτουργήσει ως Σημείο Υποδοχής νεοσύλλεκτων, όπως είχε ανακοινωθεί. Το κακό θα ήταν μικρό αν δεν είχαν ήδη δαπανηθεί περίπου 35.000 ευρώ και πολύ,πολύ προσωπική εργασία του προσωπικού για να μπορέσει η μονάδα να ανταποκριθεί. Επί ένα ολόκληρο μήνα άπαντες δούλευαν για να είναι όλα έτοιμα. Και χθες ο ΑΣΔΕΝάρχης τους ανακοίνωσε ότι όλα αυτά ήταν περιττά!
Ο λόγος της απροσδόκητης απόφασης δεν εξηγήθηκε στο προσωπικό του 5ου ΤΥΠ. Δείχνει πάντως ότι η πορεία υλοποίησης της αναδιοργάνωσης μόνο ανέφελη δεν είναι και κάποιοι την σαμποτάρουν εκ των έσω. Αυτο ηταν το πλανο
Αλλα σε εμας επειδη κυνηγαει χρονια το στρατοπεδο ο δημος χανιων και μετα τις εξαγγελιες Τσίπρα μαλλον θα γινει η παραχωρηση εν καιρω μετα κ τα σημερινα του Καμμενου»

Δηλαδή την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου όταν στο Υπ.Εθνικής Άμυνας γινόταν η συνάντηση του Π.Καμμένου με τον Δήμαρχο Χανίων , τον αναπλ. Υπ. Υγείας και τους τοπικούς βουλευτές για να συζητηθεί η παραχώρηση του στρατοπέδου, την ίδια ημέρα στα Χανιά,  ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ ανακοίνωνε την ματαίωση της λειτουργίας του Σημείου Υποδοχής Οπλιτών  (ΣΥΟ) στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Κάτι που άλλωστε είχε προαναγγελθεί από την πρόσκληση κατάταξης των στρατευσίμων της Β’ ΕΣΣΟ από την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Όμως στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Χανίων το οποίο εκδόθηκε την ίδια ημέρα στις 9 Φεβρουαρίου – εκτός της πρότασης για την ενοικίαση – αναγράφοντο και τα εξής:

«…Επίσης ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων και τους Βουλευτές να μην εφαρμοστεί η απόφαση για την λειτουργία εντός του Στρατοπέδου σημείου υποδοχής οπλιτών, κάτι για το οποίο υπήρξε θετική ανταπόκριση και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί επίσημη απάντηση.»

Πως είναι δυνατόν να έχει ήδη αποφασίσει το Υπουργείο την μη λειτουργία ΣΥΟ στο στρατ. Μαρκοπούλου, να ανακοινώνεται από τον Αρχηγό ΑΣΔΕΝ στα Χανιά η μη λειτουργία ΣΥΟ και την ίδια ημέρα να τίθεται τέτοιο αίτημα για το οποίο μάλιστα να “αναμένεται η επίσημη απάντηση”;

Και το κυριότερο πως είναι δυνατόν να ματαιώνεται η αναδιοργάνωση της κατάταξης οπλιτών που κόστισε και χιλιάδες ευρώ – πριν καν υπάρξει ενημέρωση και ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για το εάν συμφωνεί με την πρόταση για ενοικίαση του στρατοπέδου – εαν δεν έχουν δοθεί κάποιες δεσμεύσεις;

Πηγή: flashnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap