Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Έφτασε η ώρα της κρίσης για το hot spot

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

«Κλειδώνει» όπως όλα δείχνουν η δημιουργία των δύο κλειστών δομών για την φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών 20 στον αριθμό σε οκτώ περιφέρειες μεταξύ των οποίων και η Κρήτη (Ηράκλειο και Ρέθυμνο).

Πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ατόμων.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα για τη νησιωτικότητα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το θέμα “εθνικής σημασίας ζήτημα“.

Όπως υποστήριξε, “η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα. Ήδη ψηφίσαμε σχέδιο νόμου το οποίο επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, άρα και τις επιστροφές. Ήδη έχουμε μεταφορά μεταναστών από τη νησιωτική Περιφέρεια στην ενδοχώρα, περίπου 9.000 και το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε άλλες 11.000 μεταφορές από την νησιωτική Ελλάδα στην ηπειρωτική“.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι “προχωράμε στην δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, και βεβαίως ενισχύουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, ενισχύουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, με μέσα και συστήματα που σαφώς και θα βοηθήσουν με πιο αποφασιστικό τρόπο στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας“.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με την δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας στην Κρήτη, η ΠΕΔ, ήταν αρνητική και μάλιστα επρόκειτο να κοινοποιήσει στους αρμόδιους υπουργούς ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο εκτίθενται όλοι οι λόγοι άρνησης της για το ζήτημα.

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ