Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Εμπνευσμένα γκράφιτι και ζωγραφιές που ομορφαίνουν τους τοίχους της πόλης! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Πέρα από τα συνθήματα και τις μουτζούρες σε τοίχους που συνήθως συναντούνται σε κάθε πόλη, κατ’ επέκταση και στο Ρέθυμνο, φαίνεται ότι οι καλλιτέχνες έδειξαν μια άλλη πιο ενδιαφέρουσα οπτική. Μοναδικά έργα σε στενά της παλιάς πόλης, καθώς και στην πλατεία Μικρασιατών, από φιλότεχνους που δεν εγκλωβίζονται σε μια αίθουσα, αλλά προτιμούν να δώσουν χρώμα και άποψη σε αδιάφορους τοίχους.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη

Η πρώτη εικόνα που εντυπωσίασε το μεγαλύτερο ποσοστό των Ρεθυμνιωτών, ήταν το πολύχρωμο έργο τέχνης στην πλατεία Μικρασιατών που δημιούργησαν νεαρά παιδιά, καλλιτέχνες του είδους. Το συγκεκριμένο γκράφιτι, έγινε με πρωτοβουλία της ομάδας «Έκατσ’ η κουτσή κατσίκα» τη χρονιά που υπήρξε διοργανώτρια ομάδα στο παιδικό κυνήγι του θησαυρού. Έκτοτε στολίζει την πλατεία που τυγχάνει να έχει περισσότερο τσιμέντο και λιγότερο “πράσινο”, όπως συνηθίζεται να έχουν οι πλατείες.

 

Στο σοκάκι της οδού Φωτάκη, κοντά στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, συναντάμε μια όμορφη καλοκαιρινή και αρκετά φωτεινή εικόνα με θέμα τη θάλασσα, τα καράβια και κάποια αερόστατα που δίνουν χρώμα και μια εύθυμη εικόνα. Πιθανό να κατασκευάστηκε από κάποιο κατάστημα εστίασης που βρίσκεται σε αυτή την τοποθεσία, όμως η ιδέα αυτή δίνει μια πινελιά ακόμα στην γραφική ομορφιά της πόλης.

 

Πιο πρόσφατο δημιούργημα είναι μια εικόνα επίσης πολύχρωμη και ζωηρή με τον Δία στο επίκεντρο σε ένα τοίχο στην οδό Ρενιέρη. Πιθανώς, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να έβαλε το χεράκι του στο να ολοκληρωθεί αυτή η ζωγραφιά και πραγματικά η ιδέα είναι αρκετά πρωτότυπη και ευφάνταστη.


Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται πλέον με αυτού του είδους την τέχνη, αφού μπορεί να ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, όμως είναι ευχάριστα δημιουργήματα. Και μην ξεχνάμε ότι αποτελεί μια τάση που υπάρχει κυρίως σε μεγαλουπόλεις, στην προσπάθεια να φωτιστούν σκοτεινά και μουντά σημεία της πόλης.

Σε μια μικρή ήδη γραφική πόλη, θα μπορούσε να θεωρηθεί περιττό από κάποιους, όμως το αποτέλεσμα δείχνει το μεράκι ανθρώπων που έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν και να δώσουν ακόμη περισσότερο χρώμα στο ήδη υπέροχο Ρέθυμνο!

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap