Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα Νίκης στη μεγαλειώδη συγκέντρωση Μαρινάκη! | ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Μαρινάκης


Λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες, επιβεβαιώθηκε στον Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου αυτό που διαφαίνεται έντονα στις τάξεις των κατοίκων της πόλης εδώ και μερικές ημέρες: το ότι ο Γιώργης Μαρινάκης είναι το μεγάλο φαβορί για να διεκδικήσει μία νέα δημαρχιακή θητεία, συνεχίζοντας το ήδη επιτυχημένο του έργο στην αναδιαμόρφωση του Ρεθύμνου και στην ένταξή του στις πόλεις εκείνες που δικαιολογημένα αποτελούν πρότυπα ανάπτυξης.

Τη χθεσινοβραδινή κεντρική ομιλία η οποία έκλεισε τον προεκλογικό του αγώνα, παρακολούθησε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού Κήπου, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο π. υπουργός Μανώλης Όθωνας, ο π. υπουργός Γιώργος Περάκης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης, οι πρώην νομάρχες Γιώργος Παπαδάκης και Μανώλης Λίτινας, η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, o επιχειρηματίας Γιάννης Γενεράλης, ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, υποψήφιοι βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο Γιώργης Μαρινάκης από την πλευρά του, με σύσσωμο τον συνδυασμό της Νέας Αντίληψης στο πλευρό του, έκανε εκτενή και ουσιώδη αναφορά στα πεπραγμένα της δημαρχιακής τους θητείας, οι θετικές επιπτώσεις της οποίας είναι εμφανέστατες πλέον στην πόλη. Με αυτό ως κυρίαρχο ατού και αντιλαμβανόμενος τα μηνύματα νίκης που λαμβάνει από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων-συμπολιτών του, κάλεσε τον κόσμο να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του και να πορευτούν μαζί, διασφαλίζοντας ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για το Ρέθυμνο και τους δημότες του.

Η κάμερα του Daynight.gr βρέθηκε στην εκδήλωση και σας μεταφέρει τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:

 

Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργη Μαρινάκη

Η αποψινή σας παρουσία, επιβεβαιώνει τα μηνύματα που λαμβάνουμε  οι συνεργάτες μου κι εγώ, όλο αυτό το διάστημα που σας συναντήσαμε, σας ακούσαμε, μοιραστήκαμε τις σκέψεις μας, τους στόχους μας και τις ελπίδες μας για το μέλλον του Ρεθύμνου. Επιβεβαιώνει με τρόπο αναντίρρητο, την εμπιστοσύνη μου σε αυτό που μαζί τόσα χρόνια χτίζουμε.

Μία κοινωνία που ξέρει να ξεχωρίζει το αληθινό από το ψεύτικο, το ουσιαστικό από το απλά επικοινωνιακό, το αποτέλεσμα από απλά, την καλή διάθεση.

Μια κοινωνία που δεν γκρινιάζει αλλά χτίζει, που δεν ακυρώνει αλλά συζητά και διεκδικεί μέσα από την συνεργασία και την σκληρή δουλειά.

Μια κοινωνία άξιων και έντιμων ανθρώπων που αγαπάμε περισσότερο τον τόπο μας από την βολή μας.

Που κοιτάμε μπροστά με αγωνία για το αύριο των παιδιών μας και που δεν πρόκειται ποτέ να μας είναι αρκετά τα ανέξοδα χτυπήματα στη πλάτη και οι εύκολες κουβέντες.

Μια κοινωνία που έχει γίνει κοινωνός της αναπτυξιακής πορείας που ακολουθεί το Ρέθυμνο εδώ και χρόνια, που γνωρίζει πια πως πετυχαίνουμε το καθετί και όπως είπε και ένας αγαπητός μου φίλος εχθές στη Κυριάννα .. «έχει υπομονή και εκτιμά».

Επιβεβαιώνει με τρόπο αναντίρρητο,  ότι το πρωτοφανές σε έκταση, διεκδικήσεις και κατακτήσεις αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ρεθύμνου που εφαρμόζουμε εδώ και 12 χρόνια θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Επιβεβαιώνει ότι Συνεχίζουμε μαζί !

Η κοινωνία του Ρεθύμνου, ώριμη, συνειδητοποιημένη και δυνατή, θα ανανεώσει την ερχόμενη Κυριακή την εμπιστοσύνη της σε μία μοναδική σχέση που έχουμε χτίσει εδώ και χρόνια και ενισχύουμε διαρκώς με νέες προτάσεις, τις δικές σας ιδέες και τις ανάγκες του Ρεθύμνου.

Σε αυτή την σχέση – που σφυρηλατείται καθημερινά μέσα από συμφωνίες, αντιθέσεις, συνθέσεις, αναστοχασμό, κριτική σκέψη και διαρκή προσπάθεια – ήμασταν πάντα έντιμοι και ξεκάθαροι απέναντι σας.

Περισσότερο από συμπαθείς, μας ενδιέφερε πάντοτε να είμαστε χρήσιμοι και παραγωγικοί, δίκαιοι και λειτουργικοί, γνωρίζοντας ότι η πρόοδος και η ευημερία, προϋποθέτει σκληρή δουλειά, ανατροπές κατεστημένων, ρήξεις και συνθέσεις, επιλογές και απορρίψεις.

Η ματαιοδοξία και η υστεροφημία, ουδέποτε αποτέλεσαν κριτήριο στις επιλογές μας.

Δεν υποκύψαμε ποτέ σε  διλήμματα  διατήρησης σχέσεων, ούτε  υποκύψαμε ποτέ στον πειρασμό πελατειακών σχέσεων ή ανέντιμων συναλλαγών.

Για πάρα πολλούς δήμους τα πράγματα είναι πιο απλά. Βλέπεται οι περισσότεροι επικεντρώνονται στην διαχείριση της καθημερινότητας και στην εξυπηρέτηση των «θέλω» του κάθε πολίτη. Είναι σίγουρα πιο εύκολο και πιο ασφαλές.

Και μολονότι τα «θέλω» του κάθε πολίτη είναι σεβαστά … εμείς – μαζί – εδώ και χρόνια έχουμε επιλέξει να πάμε το Ρέθυμνο πιο ψηλά.

Να συνθέσουμε νέες προοπτικές και να χτίσουμε μία νέα πιο φωτεινή και πιο δημιουργική καθημερινότητα.

Και το πετύχαμε. Το χτίσαμε μέρα με την μέρα. Έργο με έργο.

Δημιουργήσαμε και δημιουργούμε καθημερινά τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για να πάμε ακόμα πιο μπροστά.

Για να κερδίζουμε περισσότερα προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες, για να  προσελκύουμε υψηλότερο τουρισμό, για να έχουν καλύτερη παιδεία τα παιδιά μας, για να νιώθουν όλοι – μικροί και μεγάλοι – πιο ασφαλείς, για να προστατεύουμε και να αξιοποιούμε καλύτερα την φυσική και πολιτιστική μας κληρονομία, για να μην βλέπουμε τις εξελίξεις στα socialmedia αλλά να συμμετέχουμε στις εξελίξεις και στην ψηφιακή εποχή, για να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν προοπτικές για δημιουργία και προκοπή στον υπέροχο τόπο μας.

Όλα αυτά που σας επικοινωνήσαμε το τελευταίο διάστημα … όλα αυτά που έχουν κάνει το Ρέθυμνο να αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα.

Όλα αυτά τα χτίσαμε μαζί ….. και μαζί συνεχίζουμε.

Μεταμορφώσαμε τις δημοτικές υπηρεσίες, εμπνεύσαμε τους συμπολίτες ν’ αναλάβουν ενεργό ρόλο στην  εξέλιξη του δημοτικού έργου , χτίσαμε την αξιοπιστία μας απέναντι σε θεσμικούς συνομιλητές και προχωρήσαμε με μόνη ηθική δέσμευση την ανταπόδοση της εμπιστοσύνης σας και την διασφάλιση του μέλλοντος του Ρεθύμνου και των παιδιών μας σε μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, φιλική, με ευκαιρίες άνθησης σοβαρής επαγγελματικής  δράσης  και προσωπικής ανάπτυξης.

Τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα, τα βλέπετε γύρω σας. Τα απολαμβάνετε καθημερινά. Τα βιώνετε. Κι εσείς κι οι επισκέπτες μας.

Πόσο άλλαξε το Ρέθυμνο τα τελευταία χρόνια;  Επιχειρείστε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν. Ξέρετε, συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους, σε κάθε εποχή και σε κάθε γωνιά της γης : όταν εξοικειωθούμε με την ομορφιά, την τάξη, την καθαριότητα, την οργάνωση, την εξέλιξη, μας φαίνονται, εν καιρώ, ως αυτονόητα. Ως δεδομένα. Ως να ήταν πάντα έτσι.

Δεν ήταν. Και δεν άλλαξαν υπακούοντας σε νομοτελειακές συνθήκες εξέλιξης.

Άλλαξε η ζωή στο Ρέθυμνο επειδή αλλάξαμε τη ροή της εξέλιξης της. Επειδή παρεμβήκαμε με σθένος, πυγμή, τόλμη, θάρρος και διεκδικητικό θράσος  όπου κρίθηκε αναγκαίο, σοβαρό πρόγραμμα, ώριμες μελέτες  και αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα για να κερδίσουμε όσα επιδιώξαμε σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και να διασφαλίσουμε όσα προέβλεπε ο μακροπρόθεσμος  σχεδιασμός μας.

Άλλαξε η ζωή στο Ρέθυμνο γιατί αλλάξαμε εμείς αντιλήψεις. Είδαμε πιο μακριά, στοχεύσαμε πιο ψηλά.

Και αυτή η παρέμβαση ήταν καθολική και χωρικά απεριόριστη. Σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, στον ευρωπαϊκό και  διεθνή χώρο ακόμη και στην ελληνική  Νομοθεσία.

Πόσοι γνωρίζουν ότι καταφέραμε και αλλάξαμε το Νόμο, μάλιστα είναι ο μεθεπόμενος νόμος της τροποποίησης του Καλλικράτη ώστε το Κράτος να μπορεί να χρηματοδοτεί μέχρι 100% τα έργα της ύδρευσης και της αποχέτευσης, κι έτσι σώθηκε το απενταγμένο έργο της αναβάθμισης του βιολογικού της ΔΕΥΑΡ, ύψους 11 εκατομμυρίων εκ των οποίων τα 3.850.000 εκατομμύρια  θα καλούνταν να τα πληρώσουν οι δημότες;

Ή ότι καταφέραμε, μέσω της ΕΔΕΥΑ στην οποία έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, να διεκδικήσουμε κονδύλια και προγράμματα όπως ο «Φιλόδημος», για έργα διαχείρισης λυμάτων σε μικρούς Οικισμούς, όπως ήδη εντάχθηκαν για χρηματοδότηση 6 χωριά του Βρύσινα, το Γεράνι και ο Πρινές, όταν η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία  δεν επιτρέπει σε κανένα χωριό κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων να παίρνει χρήματα για τα λύματά του.

Μια και μιλάμε για Οικισμούς επιτρέψτε μου μια παρένθεση, την οποία θα καταθέσω ως οφειλόμενη απάντηση σε όσους μιλούν για εγκατάλειψη των χωριών μας από τη δημοτική αρχή.

Αν θεωρείται εγκατάλειψη το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουμε  διαθέσει περί τα 32 εκατομμύρια Ευρώ σε ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις οδικών δικτύων και συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, σε έργα σχολείων, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, σε παιδικές  χαρές και συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων και άλλα 15 εκατομμύρια περίπου σε έργα ύδρευσης- αποχέτευσης, μεταφοράς λυμάτων , βιολογικούς καθαρισμούς ενώ έχουν προβλεφθεί μόνο  στο φετινό  τεχνικό  πρόγραμμα του Δήμου άλλα  7,5 εκατομμύρια,  τότε ας μας πουν πως ορίζουν τη «μη εγκατάλειψη» .

Αγαπητοί μου φίλοι …

Ο κόσμος έχει αλλάξει, η Ευρώπη, η χώρα μας ακόμα και εμείς οι ίδιοι έχουμε αλλάξει.

Πλέον πρωτόγνωρες προκλήσεις επιδρούν σε κάθε μικρή κοινωνία όπως και το Ρέθυμνο.

Στην Ευρώπη όλες οι χώρες … ουσιαστικά όλες οι πόλεις …. ανταγωνίζονται για πόρους και πολιτικές , για νέες δράσεις που θα τους επιτρέψουν να συνθέσουν την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα κατακερματισμένη από την πολυετή κρίση, με κουρασμένους θεσμούς και δημόσια διοίκηση, περιορισμένους πόρους και με την γνωστή μας αδυναμία να ξεπεράσουμε περιοριστικά μικροσυμφέροντα βρίσκεται σε μία διαρκή ανηφόρα που κάθε μέρα γίνεται πιο δύσκολη.

Σε αυτό το περιβάλλον το μόνο που έχει σημασία είναι οι αξίες με τις οποίες θα πορευτούμε, οι δυνάμεις μας, οι ικανότητές μας και η αφοσίωση μας.

Είμαι πραγματικά τυχερός , που οι συμπολίτες μας που πλαισιώνουν αυτό το νέο κύκλο της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ είναι πραγματικά σπάνιοι άνθρωποι που κοσμούν την κοινωνία μας , με την εντιμότητα , τις γνώσεις και εμπειρίες τους και πάνω από όλα την αφοσίωση τους στην κοινή μας προσπάθεια να πάμε το Ρέθυμνο ακόμα ψηλότερα.

Σε αυτή την εκλογική μάχη υπάρχουν παρατάξεις με ενδιαφέρουσες σημειακές απόψεις χωρίς όμως ολοκληρωμένη πρόταση για την λειτουργία και ανάπτυξη του Δήμου.

Υπάρχει όμως και ένα διαφορετικό σύστημα που στη πλειοψηφία του μάχεται κυρίως για τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων και τους διαχρονικούς πόθους που έχουν για αξιώματα.

Νέοι άνθρωποι – όχι νέοι στα κοινά , όπως δήθεν εμφανίζονται – που περίμενα ότι θα είχαν πιο φρέσκες σκέψεις , διαφορετικά μυαλά από αυτά που διαχρονικά κρατούν τον τόπο μας δέσμιο πελατειακών σχέσεων.

Άνθρωποι που περίμενα ότι αφού θέλουν τόσο πολύ να γίνουν Δήμαρχοι , τόσα χρόνια θα προσπαθούσαν να συντάξουν μία πρόταση , θα προσπαθούσαν να μάθουν πως χτίζεται το καθετί στη δημόσια διοίκηση και που τουλάχιστον δεν στηριζόντουσαν αποκλειστικά στο τηλεφωνικό κέντρο ενός βουλευτή ή σε αμέτρητες υποσχέσεις για όλα σε όλους.

Άνθρωποι που τους τίμησαν κάποιοι συμπολίτες μας με την ψήφο τους στις περασμένες εκλογές , και επέλεξαν να απέχουν από τις κρίσιμες συνεδριάσεις των επιτροπών, για να αρκούνται στο να ειρωνεύονται τα έργα που έχουν κάνει το Ρέθυμνο παράδειγμα ανάπτυξης και να προσπαθούν με λάσπη να κερδίσουν εντυπώσεις.

Δεν θα στιγματίσω αυτή την ομορφιά που αντικρίζω απόψε, ούτε τα συναισθήματα συγκίνησης που με πλημμυρίζουν, απαντώντας σε λαϊκισμούς και κακοπροαίρετες δημόσιες τοποθετήσεις που επιλέγουν ως πολιτική στάση όσοι δεν κατάφεραν να καταρτίσουν πρόγραμμα ικανό να σταθεί έστω πλάι αν όχι να προπορευθεί , του δικού μας.

Ελλείψει ρεαλιστικών στόχων, εμπειρίας, γνώσης και οργάνωσης, επέλεξαν γλωσσικά εργαλεία για να αποδομήσουν το παραχθέν έργο και να υποβιβάσουν το προγραμματισμένο. Μόνον που  τη δύναμη των λέξεων, θα πρέπει κανείς να τη συνδυάζει  με τη δύναμη των πράξεων. Ειδάλλως παραμένει ανενεργή, κενή περιεχομένου και χρησιμότητας.

Το αύριο όμως του Ρεθύμνου, όλα αυτά που αξίζουμε , όλα αυτά που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας , δεν χτίζονται με τέτοια εργαλεία.

Χτίζονται με εντιμότητα, σκληρή, δουλειά, γνώσεις και συνεργασία, με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα …. Χτίζονται με  ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

Αγαπητοί μου φίλοι ας μη γελιόμαστε.

Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος είναι πιο γελαστός και σίγουρα δεν μπορεί να είναι ποιος θέλει να κάνει τον Δήμαρχο.

Την Κυριακή επιλέγουμε το αύριο που θέλουμε για την ζωή μας για τα παιδιά μας και για το Ρέθυμνο.

Το τι έχουμε πετύχει , το ξέρετε , το ζείτε στην καθημερινότητά σας.

Το πόσο αποτελεσματικά χτίζουμε καθετί διασφαλίζοντας το συμφέρον όλων των Ρεθυμνιωτών, είναι πια γνωστό και τεκμαίρεται πλέον με εμβληματικά έργα όπως η στρατηγική μας στο θέμα της ύδρευσης και την αντιμετώπιση του εφιάλτη της λειψυδρίας με το εμβληματικό έργο του μεγάλου διυλιστηρίου, στην περιοχή Γιαννούδι , κόστους 22.096.800Ε, με το οποίο θα ενισχυθούν οι μεγάλες υδρευτικές ανάγκες  του Ρεθύμνου με νερό από το φράγμα των Ποταμών.

Μπορεί να δει την αναβάθμιση του εμπορικού μας λιμανιού και της χερσαίας ζώνης , προκειμένου να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα αλλά και να δρομολογηθεί το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά , στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη υλοποιηθεί σημαντικά έργα ανάπλασης και θωράκισης του λιμανιού, έχουν γίνει οι μελέτες για τη βελτίωση της θωράκισης του προσήνεμου μόλου , προχωρήσαμε σε master plan για το λιμάνι και την λειτουργίας υδατοδρομίου, ενώ εντάξαμε το λιμάνι στο σύστημα διεθνών διαδρομών κρουαζιέρας και  στο Δίκτυο Πράσινων Λιμανιών.

Αντίστοιχα κάποιος μπορεί να δει το θέμα της βιώσιμης κινητικότητας για την οποία το Ρέθυμνο έχει αποσπάσει πλήθος βραβεύσεων και διακρίσεων, στο πλαίσιο της οποίας προχωράμε σε νέα περιφερειακά πάρκιγκ , αξιοποιούμε  την ψηφιακή τεχνολογία για τη δημιουργία πλατφόρμας «έξυπνης πόλης» με εφαρμογές που αφορούν την κυκλοφορία και στάθμευση,  ενθαρρύνουμε τη  χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς με επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων και ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων, ενώ υλοποιούμε  έργα ρύθμισης κυκλοφορίας με τη δημιουργία κυκλικών κόμβων, δημιουργούμε ασφαλείς διαδρομές σε δημόσια κτίρια και σχολεία, και ενισχύουμε την χρήση «έξυπνων» τεχνολογιών για την κυκλοφορία κ.α. ώστε να καταστεί η αστική συγκοινωνία ευέλικτη και προσιτή.

Αξίζει να τονίσουμε ότι μόλις προ ημερών μάλιστα εγκρίθηκε η πρόταση μας  για δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου «OpenMall» , ύψους  2.198.213€, έργο που θα επιτρέψει τη βιοκλιματική ανάπλαση οδών Μελισσηνού & Σαλαμίνος, τη  διαμόρφωση πλατείας 4ων Μαρτύρων, την αλλαγή Οδοστρωμάτων στην Τσουδερών και Τομπάζη ενώ, μεταξύ άλλων, θα χρηματοδοτήσει και τον εξοπλισμό  συστημάτων  για «έξυπνη πόλη» και βιώσιμη κινητικότητα.

Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και ίδιους πόρους εξασφαλίσαμε xρηματοδότηση για υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών παρεμβάσεων όπως  οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) ύψους 10.640.000,00€ , οι Πολιτιστικές διαδρομές- περιηγήσεις στο δήμο Ρεθύμνης με κέντρο την Ελεύθερνα ύψους 800.000,00€, η Ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του σπηλαίου στο Γεράνι ύψους 200.000,00€, η Ανακαίνιση παραδοσιακού ελαιοτριβείου Αρμένων και μετατροπή του σε μουσείο ύψους 550.000,00€, η Οργάνωση για δασική αναψυχή, προστασία και διαχείριση της ευρύτερης περιοχής των Πηγών Αργυρούπολης ύψους 350.000,00€ αλλά και πολλά άλλα σημαντικά έργα-παρεμβάσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε δημιουργία του συνεδριακού κέντρου αλλά και την δημιουργία φοιτητικής εστίας 2000 κλινών, έργα που είχαμε διαβουλευτεί και διεκδικήσει με ένταση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης ως αντίβαρο στην επαπειλούμενη συρρίκνωση του πανεπιστημίου μας.

Και βέβαια η στρατηγική μας επένδυση στη Παιδεία, τον Τουρισμό, το Εμπόριο και κάθε άλλο πεδίο της κοινωνίας μας που μαζί συνθέτουν το όραμα μας για το Ρέθυμνο.

Όλα αυτά τα έργα  αντανακλούν μία διαφορετική φιλοσοφία που δεν κοιτάει το σήμερα αλλά το αύριο.

Το γνωρίζετε άλλωστε αφού, όπως πάντα,  πρώτοι θέσαμε στη διάθεση σας, εγκαίρως και ενυπόγραφα, ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις  για τη μελλοντική εξέλιξη του Ρεθύμνου.

Γιατί η «Νέα Αντίληψη» όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί συνθέτοντας την κοινωνία και όχι κατακερματίζοντάς την.  Όλες οι δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του Ρεθύμνου κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό το συνολικό έργο που παράχθηκε.

Και ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν γιατί έβρισκαν  τις πόρτες των Υπηρεσιών του Δήμου πάντοτε ανοιχτές όπως ανοιχτά είναι και τα μυαλά των ανθρώπων που πλαισιώνουν τη σημερινή και αυριανή  δημοτική αρχή,  σε κάθε φρέσκια, δημοκρατική ιδέα και πρόταση.

Συνεχίζουμε να χτίζουμε ένα Δήμο, σύμμαχο των νέων και εγγυητή του αύριο που ονειρεύονται.

Μεθοδικά, με διαφάνεια, με συνέπεια και σεβασμό και πάνω από όλα με αποδοτικότητα. Με συνεργασίες με όλους με όλους τους τοπικούς φορείς, την Ιερά Μητρόπολη την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης, τα Επιμελητήρια, τους Συλλόγους, τους δημοτικούς  υπαλλήλους  και όλες τις συλλογικότητες και ιδιώτες που ανταποκρίνονται πάντοτε σε κάθε κάλεσμα μας για σύμπραξη και συνδημιουργία.

Δεν μας αρκεί η εξυπηρέτηση … δουλεύουμε για ολοκληρωμένες λύσεις και πετυχαίνουμε ολοκληρωμένες λύσεις. Δεν περιμένουμε πολιτικές, προγράμματα  ή χάρες από κομματικούς φίλους.

Διεκδικούμε , προτείνουμε, συνθέτουμε και πετυχαίνουμε … γνωρίζοντας τους νόμους και τις διαδικασίες , διεκδικούμε επειδή έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων στην Ελλάδα και τις Βρυξέλες.

Η πορεία που έχουμε χαράξει και που την χτίζουμε μέρα με τη μέρα , είναι ξεκάθαρη. Κάθε μέρα προχωράμε μπροστά.

Αγαπητοί μου φίλοι.

Το Ρέθυμνο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει με την δημιουργικότητά μας … που μεγαλώνει με τις ιδέες μας και με την σκληρή δουλειά όλων μας.

Σας καλώ, όταν βρεθείτε μπροστά στην κάλπη, να επιτρέψετε στη συνείδηση και την ορθή πολιτική σας κρίση, να επιλέξει τον πιο άξιο και έντιμο, τον αποδεδειγμένα ικανό και διαθέσιμο να προσφέρει και εργαστεί για το αύριο όλων μας. Οι συναισθηματισμοί, οι φιλικές ή κοινωνικές υποχρεώσεις , στη περίπτωση άσκησης του ύψιστου δημοκρατικού μας δικαιώματος, είναι ιδιοτελείς σύμβουλοι, χωρίς θετικό κοινωνικό πρόσημο.

Το Ρέθυμνο, το μέλλον των παιδιών μας, η ζωή μας και η εξέλιξη της, είναι πιο σημαντικά από την ατομική μας επιθυμία ή  πρόθεση.

Σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι , να μην θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο πέρα από την αγάπη μας για τον τόπο μας και μαζί να προχωρήσουμε μπροστά.

Μαρινάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση etem
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap