Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ: Εθελοντική ομάδα για προβλήματα από το αλκοόλ λειτουργεί στην πόλη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Μια εθελοντική ομάδα αυτοβοήθειας και ετεροβοήθειας για προβλήματα από το αλκοόλ βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2011 στο Ρέθυμνο. Είναι μια κοινότητα οικογενειών στις οποίες κάποιο μέλος αντιμετωπίζει πρόβλημα από τη χρήση αλκοόλ συναντιέται κάθε εβδομάδα, επικοινωνεί και μοιράζεται εμπειρίες, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει δυσκολίες που προκύπτουν με τη συχνή χρήση του αλκοόλ.

Η συμπαράσταση της ομάδας έχει ήδη καταφέρει να βελτιώσει κατά πολύ μη λειτουργικές σχέσεις ανθρώπων με το σύντροφο τους, τα παιδιά και τον ευρύτερο κύκλο τους μέσω των συναντήσεων – συζητήσεων που έχουν καταφέρει να ενδυναμώσουν όλες τις φάσεις απόστασης από το αλκοόλ. Όλη η διαδικασία βασίζεται εξαρχής στη συνειδητοποίηση της προβληματικής κατάστασης, όπως εξηγεί η Καίτη Ζαχείλα – Καπελώνη, ψυχολόγος και συντονίστρια της ομάδας. Ο ίδιος ο άνθρωπος συνειδητοποιεί την αναγκαιότητα της οριστικής απομάκρυνσης και αποχής από το αλκοόλ. Στην ομάδα όλοι είναι ίσοι και αλληλοστηρίζονται για μια ζωή νηφαλιότητας που έρχεται με τον καιρό.

Οι άνθρωποι δένονται μεταξύ τους στο κοινό θέμα που τους απασχολεί και προχωρούν σε ενδυνάμωση και στήριξη της απόφασής τους, όμως προέχει η θέληση για αποχή του ατόμου που έχει το θέμα με το αλκοόλ. Η χρήση αλκοόλ είναι τρόπος ζωής και τύπος συμπεριφοράς που προκύπτει από τις επιλογές του ατόμου, από τις σχέσεις των μελών της οικογένειας και τις επιδράσεις της κοινωνίας. Η ομάδα Κ.Ο.Π.Α. βασίζεται στην φιλία και στην αλληλεγγύη και εξελίσσεται σταδιακά, αλλάζει συμπεριφορές, ωριμάζει και φέρνει την αλλαγή στην καθημερινή ζωή της οικογένειας, στο χώρο εργασίας, αλλά και στην κοινότητα.

Η ομάδα Ρεθύμνου είναι μέλος των Κ.Ο.Π.Α. Κρήτης και του αντίστοιχου Πανελληνίου Συλλόγου Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α.  (www.escopa.gr),συνεργάζεται με το Αλκοολογικό Ιατρείο στο περιφερειακό νοσοκομείο  Π.Α.Γ.Ν.Η. Ηρακλείου, και ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα επικοινωνίας με άτομα που έχουν θέμα με το αλκοόλ ή τις οικογένειές τους, στο τηλ6979294770.

Ο Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α. ο οποίος ιδρύθηκε το 2010, είναι ένα εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που περιλαμβάνει τα Κ.Ο.Π.Α. όλης της Ελλάδας. Δρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στο χώρο των προβλημάτων που  σχετίζονται με τη χρήση αλκοόλ, σύμφωνα με την οικολογική, κοινωνική προσέγγιση του V. Hudolin, στην υπηρεσία μιας αλληλέγγυας κοινωνίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap