Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Εθελοντές καθάρισαν την παραλία Πρέβελη | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το έργο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, για την πρόληψη-αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών συνεχίστηκε με την επιτυχημένη υλοποίηση εθελοντικής δράσης καθαρισμού-αποψίλωσης από ξερά κλαδιά και χόρτα στη μοναδική, φυσικού κάλλους περιοχή, της παραλίας Πρέβελη, στο Ρέθυμνο.

Στην εθελοντική δράση με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Τάσο Κουρουπάκη, συμμετείχαν:

ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγ.  Βασιλείου Βαγγέλης Καπετανάκης, μέλη των εθελοντικών ομάδων, ΕΕΣ Σαμαρείτες, Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς, Εθνική ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου και ΕΟΣ Ρεθύμνου. 

Για την επιτυχημένη εθελοντική δράση καθαρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Τάσος Κουρουπάκης ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συμμετείχαν στη προσπάθεια τονίζοντας ότι, «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να δείχνει το σωστό δρόμο, προάγοντας τη τεράστια σημασία του εθελοντισμού στη πράξη με την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών, της ίδιας της κοινωνίας. Η ευθύνη για τη προστασία του αστικού περιβάλλοντος αφορά όλους μας και οφείλουμε να δώσουμε τη προσοχή που απαιτείται. Χωρίς την ουσιαστική βοήθεια-συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων, των πολιτών αλλά και της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τη πολιτική προστασία, τη προστασία του περιβάλλοντος. Τους ευχαριστούμε όλους». 

Η παρουσία και καθοδήγηση της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου ήταν ουσιαστική και ο καθαρισμός έγινε υπό την επίβλεψη στελεχών της υπηρεσίας, στις περιοχές που επιτρεπόταν, ενώ σε δεύτερη φάση από την υπηρεσία, θα ακολουθήσει νέα παρέμβαση καθαρισμού στα «ευαίσθητα» σημεία του δάσους. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρουπάκης, ζήτησε την προσοχή των πολιτών που διέρχονται το παραποτάμιο μονοπάτι με τους φοίνικες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Επίσης σημαντικό ήταν το μήνυμα των ίδιων πολιτών-εθελοντών για την παρέμβαση, καθώς όπως ανέφεραν τέτοιες ενέργειες ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους διαδίδοντας τον εθελοντισμό.

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ανάλογοι καθαρισμοί από τη Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης με τη συνεργασία Δήμων και εθελοντών έχουν γίνει στη Λίμνη Αγυιάς στη περιφερειακή ενότητα Χανίων, στο δασάκι του Αφραθιά και στη λίμνη Ζαρού στη περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Τέλος, προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις καθαρισμού σε ευαίσθητες οικολογικά περιοχές του νησιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap