Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Έκλεψαν το πλέγμα της περίφραξης της Σχολής Ασωμάτων

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
105 Shares

Την περίφραξη που είχε τοποθετεί σε εκτάσεις της Σχολής Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου έκλεψαν άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 19 Οκτωβρίου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό το Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του:

“Το έργο της Σχολής Ασωμάτων, Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αμαρίου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για την μετεξέλιξη του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας,  σε ένα πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας στις ξηροθερμικές περιοχές, αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του πρωτογενούς τομέα στην Κρήτη.

Σχολή Ασωμάτων κλοπή

Τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση του έργου, έχουν ήδη ξεκινήσει με τη σύναψη  Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του Δήμου Αμαρίου. Έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση ακινήτων συνολικού εμβαδού 550 στρεμμάτων, η σύσταση και η λειτουργία εταιρίας, φορέα διαχείρισης του έργου, το οποίο αφορά όχι μόνο την κτηνοτροφία της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου αλλά ολόκληρου του νησιού.

Μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο  μεγάλα δημοπρατημένα έργα, που αφορούν στην περίφραξη των παραχωρημένων εκτάσεων και την μελέτη υποδομών και εξοπλισμού. 

Πρόσφατα (16 – 19 Οκτωβρίου 2022) σε δυο διαφορετικά σημεία των εκτάσεων της Σχολής Ασωμάτων, σε αγροτικό και σε κεντρικό δρόμο προς το χωριό Μοναστηράκι, κλάπηκαν πλέγματα και στύλοι περίφραξης, οι οποίοι κόπηκαν επιμελώς με τροχό. Οι ενέργειες αυτές, υποθηκεύουν την πορεία του έργου, που στόχο έχει να ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Σε καμία περίπτωση, παρόμοιες πράξεις δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, που συντάσσεται με κάθε προσπάθεια στην επαναλειτουργία και μετεξέλιξη της Σχολής Ασωμάτων.

Σχολή Ασωμάτων κλοπή

Δυστυχώς όμως υπάρχει μια μειονότητα πολιτών, που σε βάρος του συνόλου και κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, επιλέγουν συνειδητά να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα  και να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, όπως καταπατήσεις και φθορές περιουσίας. Οι συμπεριφορές αυτές δε θα είναι πλέον ανεκτές και πρέπει να καταδικάζονται και να απομονώνονται από το υγιές κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, για να προχωράμε αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για πρόοδο και δημιουργία”.

Σχολή Ασωμάτων κλοπή

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap