Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για 6η χρονιά ο Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν για 6η συνεχή χρονιά τον δρόμο υγείας και αλληλεγγύης που διοργανώθηκε για να νιώσουν περισσότερη… ευεξία οι κάτοικου του Ρεθύμνου, αλλά και… για καλό σκοπό!

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού – πατίνια «Πρέβελη», τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ρεθύμνου «Ερωφίλη», το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του ΕΕΣ.

Ο  «6ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης» όπως εξήγησε ο Κώστας Ζησιμόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, έχει διπλό σκοπό, αφού πραγματοποιείται για να δραστηριοποιηθεί – κινητοποιηθεί ο κόσμος, είτε με περπάτημα, είτε με τρέξιμο, ενώ παράλληλα γίνετε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου με τη μικρή συμμετοχή του.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Ζησιμόπουλος, τα έσοδα που θα συλλεχθούν από το αντίτιμο των 3 ευρώ για την συμμετοχή, θα διατεθούν για ένα καλό σκοπό όπως και κάθε χρονιά. Μέχρι και πέρυσι με αυτό τον τρόπο στήριζαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ φέτος με κοινή απόφαση θα διατεθούν στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του ΕΕΣ.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται πάντοτε δίπλα στην κοινωνία και μάλιστα εθελοντικά, έτσι τώρα ήρθε η σειρά μας με αυτή τη διοργάνωση να καλύψουμε όποια ανάγκη έχουν για να καταφέρουν να συνεχίσουν το έργο τους με τον καλύτερο τρόπο, ενώ το μήνυμα προς τους πολίτες του Ρεθύμνου είναι ότι όλοι μπορούμε και να κινηθούμε και να τρέξουμε, όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε, όταν είμαστε πολλοί το μικρό γίνεται μεγάλο».

Που έγινε η εκκινήση κι ο τερματισμός στο Ρέθυμνο;

Ωστόσο, η διαδρομή πραγματοποιήθηκε με συμμετοχικό και όχι ανταγωνιστικό χαρακτήρα, εφόσον δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στην πλατεία Μικρασιατών, ενώ η χιλιομετρική απόσταση ήταν πιο σύντομη για τις μικρότερες ηλικίες. Έτσι, τα παιδιά διένυσαν 1.200 μέτρα, ενώ οι ενήλικες 3.300 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρκετοί κρατούσαν πορτοκαλί μπαλόνια, αφού όπως εξήγησε η Μαρία Στριλίγκα, πρόεδρος του σοροπτιμιστικού ομίλου Ρεθύμνου, το χρώμα αυτό είναι συμβολικό, ώστε να περάσουν το μήνυμα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από την έμφυλη βία. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, ο σοροπτιμιστικός όμιλος Ρεθύμνου διοργάνωσε αρκετές δράσεις για να υπενθυμίσει στην κοινωνία της διαστάσεις που έχει πάρει αυτό το φαινόμενο.

Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μαρία Στριλίγκα: «Όλα τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ένα διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό έμφυλης βίας που εμφανίζεται με όλες τις μορφές, είτε λεκτική, είτε ψυχολογική, είτε κοινωνική και θέλουμε να υπενθυμίσουμε όλοι μας τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε καθημερινώς για να σπάσει αυτός ο ατέρμονος κύκλος της βίας.

Ωστόσο, εμφανίζεται σε όλες τις οικονομικές, κοινωνικές και μορφωτικές διαστρωματώσεις και εθνικότητες και ο καθένας οφείλει να βάζει το δικό του λιθαράκι στην πρόοδο της κοινωνίας.

Είναι χρέος και υποχρέωση όλων μας, έτσι αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε αυτό τον αγώνα που παράλληλα είναι και αλληλεγγύης για να ενισχύουμε και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και να περάσουμε το μήνυμα για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου».

Με αυτό τον τρόπο αξιοποιήθηκε μια μέρα από τον ελεύθερο χρόνο των πολιτών της πόλης σε κάτι που προσέφερε ποικιλοτρόπως και σε έναν φορέα, αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον 6ο δρόμο υγείας και αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο:

[Best_Wordpress_Gallery id=”123″ gal_title=”6ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης Ρέθυμνο”]

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap