Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Δίωξη στον ταμία-λογιστή της ΚΕΔΗΡ για υπεξαίρεση

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ποινική δίωξη μόνο κατά του ταμία – λογιστή πρότεινε η Εισαγγελία Ρεθύμνου, όσον αφορά στην υπόθεση της ΚΕΔΗΡ που ξεκίνησε ν’ απασχολεί την τοπική κοινωνία από το τέλος του 2017.

Πιο συγκεκριμένα η Εισαγγελία Ρεθύμνου, πρότεινε στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης να τεθεί  εν μέρει η δικογραφία στο αρχείο για τα τέσσερα από τα πέντε πρόσωπα και ειδικότερα για τους τρεις προέδρους της ΚΕΔΗΡ, δύο πρώην και μία νυν, αλλά και για το διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης, ενώ συγχρόνως πρότεινε την ποινική δίωξη του ταμία – λογιστή για υπεξαίρεση. Η εισαγγελική πρόταση που κατατέθηκε μαζί με την δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης, έλαβε τη σύμφωνη γνώμη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Ρεθύμνου υποστηρίζει ότι οι δύο πρώην πρόεδροι Κ. Σαριδάκης Κ. Ηλιάκης, η νυν πρόεδρος Π. Μπιρλιράκη και ο διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης έδειξαν αμέλεια, ως προς τον έλεγχο του ταμία και λογιστή, πλην όμως αναφέρει πως όπως προκύπτει από το υλικό της δικογραφίας, του είχαν δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη στη διαχείριση των οικονομικών, πράγμα που φαίνεται και από τις δύο ιδιότητες που του είχαν εκχωρηθεί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στον πρώην ταμία και λογιστή ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου, χωρίς όμως να έχει ακόμα γίνει γνωστό το ύψος του ποσού για το οποίο διώκεται.

Την εξέλιξη της υπόθεσης σχολίασαν οι Γ. Μαρινάκης και Θ. Νίνος

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Το σχόλιο του Γ. Μαρινάκη όπως δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Η εργαλειοποίηση μίας υπόθεσης που από την αρχή φαινόταν ότι οι πραγματικές της διαστάσεις είναι όπως πραγματικά η δικαιοσύνη και η εισαγγελική αρχή προσδιόρισε, ήταν ενταγμένη σε μία μικρόψυχη αντιπολιτευτική τακτική που προσπάθησαν να πετάξουν λάσπη σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία ευθύνη, ενώ ήταν συγκεκριμένες και οι ευθύνες και τα πρόσωπα».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΟΔΩΡΗ ΝΙΝΟΥ

Το σχόλιο του Θοδωρή Νίνου όπως απεστάλη με σχετικό δελτίο τύπου:

«Η εξέλιξη στην υπόθεση της ΚΕΔΗΡ επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβόμασταν, όλα όσα ξεκάθαρα προέκυψαν και αναγράφονταν στα πορίσματα του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου, αφού τελικά και υπεξαίρεση υπάρχει και πολιτική συγκάλυψη. Γεγονός που επιβεβαιώνεται πια και από την απόφαση της δικαιοσύνης για τη δίωξη του ταμία – λογιστή για υπεξαίρεση.

Δικαιωνόμαστε και επιβεβαιωνόμαστε για ακόμα μία φορά ότι από την άνοιξη του 2017 το γεγονός της υπεξαίρεσης ήταν γνωστό στην δημοτική Αρχή, που όχι μόνο «έσκιζε τα ιμάτιά της» ότι δεν λείπει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο της ΚΕΔΗΡ, αλλά ότι και επί μήνες συγκάλυπτε το σκάνδαλο, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει όσους θέλησαν να μάθουν τι πραγματικά συνέβη, μιλώντας για «λογιστική ακαταστασία».

Από το τέλος του 2017 που το σκάνδαλο βγήκε στον αέρα, και μέχρι την ολοκλήρωση των πορισμάτων των ορκωτών λογιστών η στάση της Δημοτικής Αρχής, ήταν αμετακίνητη στο ότι τα ταμεία της ΚΕΔΗΡ είναι άρτια, κατηγορώντας μας ως λασπολόγους όταν μιλούσαμε για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται να δικαιώσει όσους λοιδορήθηκαν αμφισβητήθηκαν και κατηγορήθηκαν από τον κ. Μαρινάκη και την ομάδα του, αφού όπως αποδεικνύεται όλοι το γνώριζαν και όλοι το έκρυβαν.

Οι πολιτικές ευθύνες που ξεκάθαρα υπάρχουν σύντομα θα αποδοθούν από τους δημότες.»

rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ