Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Δεκάδες άνθρωποι έδωσαν αίμα και δείγμα του μυελού των οστών! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους και δείγμα του μυελού των οστών στον χώρο των ΕΛΤΑ Ρεθύμνου.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Μια νέα προσπάθεια ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρεθύμνου σε συνεργασία με τους Δότες Ζωής και είχε ήδη επιτυχία από την πρώτη κιόλας διοργάνωση!

Ο χώρος των ΕΛΤΑ Ρεθύμνου παραχωρήθηκε για αυτό τον ιερό σκοπό και από ό,τι φαίνεται αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Ταζεδάκη, Διευθυντή των ΕΛΤΑ Ρεθύμνου, όλο το προσωπικό της υπηρεσίας συμμετείχε στην διοργάνωση και έδειξε έμπρακτα τα κοινωνικά του αισθήματα. Όπως ο ίδιος ανέφερε: «Από τη στιγμή που ο σύλλογος μας ζήτησε, τη συνεργασία μας για να παραχωρήσουμε το χώρο, η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση. Το προσωπικό των ΕΛΤΑ Ρεθύμνου, θέλει να είναι πάντα κοντά στην κοινωνία και να το δείχνει καθημερινά. Αυτό που με χαροποίησε είναι ότι ήταν επιτυχημένη όλη αυτή προσπάθεια και πιστεύω ότι έπεται και συνέχεια, διότι έχουμε σκοπό να το δρομολήσουμε, ουτως ώστε να γίνεται συχνά στον χώρο μας».

Μάλιστα, ο Λευτέρης Ταζεδάκης τόνισε ότι: «Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η στιγμή που θα χρειαστεί αίμα».

Επιπλέον, ο Μανώλης Καριλάκης, λογιστής, Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου και μέλος των Δοτών Ζωής, αναφέρθηκε στην επιθυμία του συλλόγου να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια και πόσο σημαντικό είναι να στηρίζονται τέτοιες δράσεις.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στις φιάλες αίματος του δήμου και της περιφέρειας, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, ώστε να εξυπηρετηθούν όλα τα περιστατικά του νοσοκομείου. Είναι σημαντικό να διοργανώνεται συστηματικά εθελοντική αιμοδοσία και οι δότες να προσπαθούν να δώσουν αίμα μια φορά το εξάμηνο».

Άλλωστε, όπως τόνισε ο Μανώλης Καριλάκης: «Είναι καλό να αφιερώνουμε λίγα λεπτά από την ημέρα μας ανά εξάμηνο για να δώσουμε πολύ παραπάνω χρόνο ζωής σε κάποιον άνθρωπο μας».

Μεταξύ άλλων, μέλη των Δοτών Ζωής όπως η Μαρία Νικολακάκη και ο Νίκος Κουλεντάκης, παρευρέθηκαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια, ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που με μεγάλη του ευχαρίστηση πρόσφερε αίμα ή δείγμα του μυελού των οστών.

Το σημαντικό είναι ότι ο ρυθμός των διοργανώσεων από τους Δότες Ζωής είναι αμείωτος στο Ρέθυμνο, αλλά και στο νομό. Η ανάγκη για αποθέματα αίματος βρίσκεται σε προτεραιότητα, ιδίως όταν καθημερινά συμβαίνουν τόσα δυσάρεστα περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η πρόληψη είναι το σημαντικότερο δώρο που θα μπορούσαν να κάνουν οι εθελοντές για το κοινωνικό σύνολο.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν (κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα):

[Best_Wordpress_Gallery id=”231″ gal_title=”Εθελοντική Αιμοδοσία ΕΛΤΑ Ρέθυμνο”]

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap