Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: «Τσουχτερά» πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον δακτύλιο στην παλιά πόλη
Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα της παραβίασης του δακτυλίου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ωστόσο η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με περασμένα χρόνια, χάρις τις προσπάθειες των αστυνομικών που επιβαίνουν σε ποδήλατα και διαφυλάσσουν την τήρηση του μέτρου.
Φορείς του τουρισμού και επαγγελματίες του ιστορικού κέντρου, ζητούν να επεκταθεί η ισχύς του μέτρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο το Ρέθυμνο υπολείπεται σε σημαντικά έργα υποδομής για αυτό το ενδεχόμενο.
Καλύτερα από άλλες χρονιές φαίνεται να εφαρμόζεται ο δακτύλιος της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Έχει γίνει πια συνείδηση ότι χρειάζεται η εφαρμογή του μέτρου για να μπορούν ντόπιοι κι επισκέπτες να χαίρονται τις ομορφιές του ιστορικού κέντρου χωρίς κίνδυνο από διερχόμενα τροχοφόρα.
Στη φετινή επιτυχία έχει συμβάλλει καθοριστικά η τροχήλατη αστυνόμευση από την τουριστική αστυνομία με το εξειδικευμένο προσωπικό που γνωρίζει και ξένες γλώσσες, να επιβαίνει σε ποδήλατα.
Δε λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις που οι οδηγοί σφυρίζουν αδιάφορα και παραβαίνουν τη σήμανση που έχει τοποθετηθεί στις εισόδους του δακτυλίου. Το πρόστιμο είναι τσουχτερό, αφού ανέρχεται στα 200 ευρώ.
Οι φορείς εστίασης και του τουρισμού θεωρούν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μιας και πια, το Ρέθυμνο, χρόνο με τον χρόνο, προσελκύει τουρισμό και τους χειμερινούς μήνες.
Το σίγουρο είναι ότι τόσο η παραλιακή λεωφόρος, όσο και το ιστορικό κέντρο πρέπει να διαφυλαχθούν από τα τροχοφόρα, όμως χρειάζονται έργα υποδομής σε χώρους στάθμευσης και σε διάνοιξη εναλλακτικών διαδρομών, ώστε να μην γίνεται βίος αβίωτος των μόνιμων κατοίκων του Ρεθύμνου.
Ο δακτύλιος ισχύει από τον Απρίλη μέχρι τον Νοέμβρη, από τις 11 το πρωί, μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας.
Πηγή: neakriti

-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Απίστευτη μεταμόρφωση: Το εγκαταλελειμμένο χωριό του Ρεθύμνου που έγινε υπερπολυτελές ξενοδοχείο!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
«Σασμός»: Ο Αντώνης Μαρτσάκης τραγουδάει έναν ύμνο για τις μανάδες του κόσμου!
-
Ρέθυμνο15 ώρες πριν
Έρχεται το μεγάλο «ΜΠΑΜ» στο Ρέθυμνο!
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 ημέρες πριν
Ραφήνα: Αυτοί είναι οι συλληφθέντες που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 42χρονο