Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Μπαράζ παραιτήσεων σε τουρισμό – εστίαση μόλις 1 μήνα μετά την πρόσληψη | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχείο
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
143 Shares

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων, ζητούν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου, με βασικότερα την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τις καλύτερες αμοιβές και την αναλογική επιδότησή τους κατά τους λεγόμενους «νεκρούς» μήνες.

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι πανελλαδικά, κάποιοι από αυτούς και στην Κρήτη, που αν και προσελήφθηκαν στις αρχές Μαΐου, μέχρι το τέλος του μήνα εγκατέλειψαν τον κλάδο επισιτισμού – τουρισμού εξαιτίας της καταστρατήγησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων σε συνδυασμό με τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Όπως ανέφεραν από το Ρέθυμνο τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων, αυτό που ζητούν είναι να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου, με βασικότερα την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τις καλύτερες αμοιβές και την αναλογική επιδότησή τους κατά τους λεγόμενους «νεκρούς» μήνες.

Ο κλάδος φέτος, θυμίζει «καζάνι που βράζει», με τα οξυμένα εργασιακά προβλήματα που εστιάζονται στις χαμηλές αμοιβές και στις δύσκολες έως και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας και όλα αυτά την στιγμή που οι προβλέψεις για την πορεία της σεζόν την δείχνουν να κυμαίνεται, αν όχι να πλησιάζει, στα επίπεδα του 2019.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό, για άλλη μια φορά, έρχονται αντιμέτωποι με τις αντοχές τους, καθώς παρατηρείται αφενός υπερεργασία χωρίς ρεπό με πετσοκομμένες αποδοχές τέλος του μήνα και αφετέρου φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας εν ώρα εργασίας.

Επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας

Πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον κλάδο, είναι η επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας για τους «νεκρούς» μήνες προκειμένου η επιδότηση, όπως λένε, να γίνεται αναλογικά ώστε να χτυπηθεί η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, που ανθεί στον κλάδο, αλλά και για να μπει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του ΕΦΚΑ.

Το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο των επαφών του θέτει και το θέμα της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των εργαζομένων, ακόμα και από το λύκειο, ενώ ζητά από την κυβέρνηση να στελεχώσει τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

ξενοδοχείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap