Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τι δουλειά έχει ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο… Μοναστηράκι Ρεθύμνου;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση Χαλκιαδάκης eshop
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη

Μια απίστευτη ιστορία δημοσιοποίησε σήμερα ο Δήμος Αμαρίου. Μια ιστορία που φέρνει στην ίδια πρόταση μερικές λέξεις που φαντάζουν… κουλές, όπως: «Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ», «ελιά» και «Αμάρι Ρεθύμνου».
Ξέρουμε, ξέρουμε… Έίστε σε φάση σύγχυσης, την ίδια που βιώσαμε κι εμείς όταν το πρωτοδιαβάσαμε, αλλά κάντε λιγάκι υπομονή και διαβάστε όλο το στόρι για να δείτε ότι όντως, ο αγαπημένος Terminator των παιδικών μας χρόνων, έχει ανοίξει κονέ με το… Ρέθυμνο!
 

Η απίστευτη ιστορία του… Ρεθεμνιώτη Εξολοθρευτή

Ο Ελληνογερμανός Καρλ Ρεσκε, ο οποίος γνωρίζει το νησί από μικρό παιδί, επειδή ερχόταν πάντα με τους γονείς του διακοπές, αποφάσισε να εγκατασταθεί πριν ένα χρόνο μόνιμα στο νησί. Έβαλε σαν σκοπό του έκτοτε να υποστηρίξει τους αγρότες και τους ιδιοκτήτες αρχαίων και αιωνόβιων ελιών, καθώς θεωρεί δεδομένο, πως τα παλιά αυτά δέντρα αποτελούν μεγάλο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όχι μόνο για την Κρήτη, Ελλάδα η Ευρώπη, αλλά για όλο τον κόσμο. Με προσφορά αναδοχής και υιοθεσίας αυτών των δέντρων, ξεκίνησε ένα έργο, το οποίο καθημερινά γίνεται όλο και πλατύτερα γνωστό και απλώνεται η πληροφορία και το ενδιαφέρον στήριξης της διάσωσης αυτών σε όλο τον κόσμο. Πολλές διασημότητες παγκοσμίως ακολουθούν ο ένας μετά τον άλλο το κάλεσμά του και θέλουν να γίνουν ο «πράσινος φύλακας άγγελος» των αρχαίων αυτών ελιών. Ο δήμαρχος του Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και ο δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης ήταν τα πρώτα σημεία επαφής του, που του στήριξαν στην πρωτοβουλία του αυτή και υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα.
Ο φίλος του Αλφονς Σουμπεκ (Alfons Schuhbeck), διάσημος αρχιμάγειρας αστέρων από τη Γερμανία, ο οποίος ήταν ο πρώτος ανάδοχος δέντρου (λόγω της άμετρης εκτίμησης του στο νησί, τους Κρήτες και το ελαιόλαδο τους) επικοινώνησε άμεσα με τον προσωπικό του φίλο του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Schwarzenegger), ο οποίος άμεσα προθυμοποιήθηκε να υποστηρίξει αυτήν την εκστρατεία και να γίνει και αυτός ένας “πράσινος φύλακας άγγελος”. Ο κ. Σβαρτσενεγκερ δεν είναι μόνο ηθοποιός, θήτευσε και ως κυβερνήτης της Καλιφόρνια, και είναι επίσης ευρύτερα γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία και δέσμευση να υποστηρίζει διεθνώς πολλά έργα σε αυτόν τον τομέα.

Έτσι λοιπόν συνευρέθηκαν ακριβώς αυτοί που έπρεπε να συνευρεθούν! 
Ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου Μανώλης Γ. Ψαρουδάκης, ο οποίος συμμερίζεται το σκεπτικό του Καρλ Ρεσκε (Karl Röske), στηρίζει το πρόγραμμα του, και μαζί με τον κ. Παντελή Μουρτζανό εγκαινίασαν επίσημα την αναδοχή του αρχαίου δέντρου από τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στο Μοναστηράκι. Ο Μανώλης Γ. Ψαρουδάκης αισθάνεται όπως και ο Καρλ Ρεσκε (Karl Röske) άμετρη αγάπη και σεβασμό προς αυτά τα αρχαία ελαιόδεντρα και θέλει να συμμετέχει στην εκστρατεία του ως ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας αυτής της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, γι αυτό υποστηρίζει το πρόγραμμά του. Και ο Δήμος Αμαρίου εκτελεί επίσης εδώ και κάποιο διάστημα ένα έργο για τη διατήρηση της κρητικής φυσικής κληρονομιάς και των αρχαίων ελαιόδεντρων. Ως ένδειξη καλής συνεργασίας δώρισε σε μια συνάντηση τους στον κ. Ρεσκε το βιβλίο «Τα αιώνια ελαιόδεντρα της Κρήτης» του Μανώλη Τσαντάκη.

(Παρουσίαση εικόνων του βιβλίου των Karl και Vize) 
 
Ο κ. Καρλ Ρεσκε (Karl Röske) γνωρίζει καλά πλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ελαιοκαλλιεργητές και για ποιο λόγο δυστυχώς εκχερσώνουν και υλοτομούν τα αρχαία τους ελαιόδεντρα. 
Κύριος στόχος του Καρλ Ρεσκε (Karl Röske) είναι να αγωνιστεί μαζί με τους συνοδοιπόρους υποστηρικτές του προς κοινωνική, ηθική και οικονομική στήριξη αυτών των αγροτών και μαζί να συμβάλλουν έτσι στην διατήρηση των πολιτιστικών μας πόρων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. «Αφενός πρέπει οι αγρότες να καταλάβουν και να ενστερνιστούν ποιες υποχρεώσεις έχουν και αυτοί σαν καλλιεργητές της γης», λέει ο Ρεσκε, «και αφετέρου πρέπει η ΕΕ να βοηθήσει, προωθήσει και επιχορηγήσει τις καλλιέργειες των αγροτών και ιδιοκτητών ελαιώνων, ώστε σαν αποτέλεσμα να διασωθούν και διατηρηθούν τα αρχαία αυτά ελαιόδεντρα και η ισορροπία του τοπικού οικοσυστήματος». 
Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο προσπαθεί δια μέσου της εκστρατείας αναδοχής αιωνόβιων ελαιοδέντρων να αναδείξει το θέμα όσο πιο πλατιά γίνεται, στο οποίο τον βοηθούν οι γνωριμίες του με διάφορες διασημότητες και όχι μόνο ανά τον κόσμο. Ένας δεύτερος στόχος του είναι να συμβάλλει έμπρακτα και άμεσα στην φύτευση και το μπόλιασμα όσο κατά το δυνατόν περισσότερων νεαρών ελαιόδεντρων από τα παλαιά δέντρα. 
Και τέλος, θέλει επίσης να αγωνιστεί προς συμφέρον των ελαιοκαλλιεργητών και ιδιοκτητών ελαιώνων, ώστε να λαμβάνουν στο μέλλον μεγαλύτερη επιχορήγηση από την ΕΕ και καλύτερη τιμή για το ελαιόλαδο τους, καθώς και για τα προϊόντα τους, που παράγονται από αυτό το αγνό και πολύτιμο παγκοσμίας φήμης και αναγνώρισης Κρητικό ελαιόλαδο.
Χθες 13 Ιανουαρίου διεκπεραιώθηκε η συμβολική τελετή αναδοχής του Άρλοντ Σβατζενέγκερ της υπεραιωνόβιας ελιάς στο Μοναστηράκι. Με την ευχή των παρευρισκομένων να καταφέρουν να αναδείξουν τους σκοπούς της πρωτοβουλίας αυτής και με αφορμή αυτή την προβολή της περιοχής του Αμαρίου.

Διακρίνεται ο Μενέλαος Φραγκιουδάκης και ο Μανώλης Ψαρουδάκης εκ μέρους του Δήμου Αμαρίου και ο Καρλ Ρεσκε.

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μοναστηράκι Ρεθύμνου: Το χωριό στη σκιά του Ψηλορείτη με τους υπέροχους ανθρώπους!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Μοναστηράκι

Το πανέμορφο Μοναστηράκι του Δήμου Αμαρίου απέχει 38 χλμ. από το Ρέθυμνο και 2 χλμ. από τη Σχολή Ασωμάτων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 380 μέτρων, χτισμένο πάνω σε ένα λόφο στην πλαγιά του όρου Σάμιτος.

Η περιοχή γύρω από το χωριό καλύπτεται από χιλιάδες ελαιόδεντρα, ενώ εντυπωσιακή είναι η θέα του επιβλητικού Ψηλορείτη.

Στις νότιες παρυφές του χωριού, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, υπάρχει μια πηγή με άφθονο νερό, η Κάτω βρύση. Δίπλα στην Κάτω βρύση, δεσπόζει ένας θεόρατος πλάτανος, ύψους 30 μέτρων και περιμέτρου γύρω στα 10 μέτρα, ο οποίος είναι αειθαλής, γι΄ αυτό και έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες “μνημείο της φύσης”.

Ένας περίπατος στα στενά σοκάκια, το πέρασμα από την πλατεία και τις εκκλησίες του χωριού, είναι ένας ιδανικός τρόπος για ξεκούραση και χαλάρωση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

 

Για εκείνους, ωστόσο, που το… άραγμα δεν είναι το φόρτε τους, το Μοναστηράκι αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρό για απολαυστικούς περιπάτους και πεζοπορίες μέσα στη φύση!

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αρχαιολογικός χώρος, στον οποίο έχουν εντοπιστεί ευρήματα μινωικού ανακτορικού κέντρου. Βρίσκεται στη θέση Κόκκινος Χάρακας και είναι επισκέψιμος.

Το χωριό έχει περίπου 100 μόνιμους κατοίκους, αλλά δεν συμβαδίζει καθόλου με το κυρίαρχο πρότυπο της ελληνικής επαρχίας, που θέλει τα χωριά ερειπωμένα, με γερόντους και γερόντισσες στυλοβάτες. Εδώ θα δεις μπόλικα παιδιά, θα δεις και νέους που έχουν πάρει τα κοινά στα χέρια τους, βοηθώντας το Μοναστηράκι να πάει μπροστά και να συμβαδίσει με τις επιταγές της εποχής.

No description available.

Θα βρεις Ανθρώπους με άλφα κεφαλαίο, που θα κάτσεις στο τραπέζι να ανταλλάξεις δυο κουβέντες και μετά από λίγο θα εύχεσαι να μη σταματήσει το στόμα τους να σου διηγείται ιστορίες! Περάστε μια βόλτα από το καφενείο της κυρά Ντινιώς, και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε…

 

Το χωριό κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζει από κόσμο, από Αθηναίους, που έρχονται για να ξανανιώσουν τις ρίζες τους, να απολαύσουν την ηρεμία της φύσης και να γευτούν την πηγαία φιλοξενία των ντόπιων. Και βεβαίως βεβαίως, για να απολαύσουν το ξακουστό πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, στο οποίο εκατοντάδες Κρητικοί και όχι μόνο το γλεντούν με την ψυχή τους κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου. Ας ελπίσουμε πως φέτος θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναπληρώσουμε το κέφι που πήγε στράφι το καλοκαίρι του 2020 🙂

 

Μοναστηράκι

Μοναστηράκι
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πολύτιμη δωρεά απολιθωμάτων από ομογενή στον Δήμο Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια πολύτιμη συλλογή απολιθωμάτων απέκτησε προσφάτως ο Δήμος Ρεθύμνου, χάρη στην εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά του συλλέκτη κ. Πασχάλη Ζησίου, ομογενή, που είναι εγκατεστημένος στο Φρέχεν της Βόρειας Γερμανίας.

Η συλλογή περιλαμβάνει χιλιάδες ασπόνδυλα θαλάσσια απολιθώματα, (μεταξύ αυτών είναι κι ένας σημαντικός αριθμός κρητικών απολιθωμάτων), τα οποία ο κ. Ζησίου διατηρούσε σε ιδιωτική Έκθεση, στην οικία του.

Η αγάπη του για το Ρέθυμνο και την Κρήτη, την οποία επισκέπτονταν σταθερά από το 1989 μέχρι προσφάτως αλλά και οι σχέσεις εκτίμησης και συνεργασίας που διατηρεί έως  σήμερα με την ομάδα Παλαιοντολογίας και τον υπεύθυνο επίτιμο πρόεδρο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Δυτ. Κρήτης και άμισθο επιμελητή του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου Γουλανδρή  Φ. Ι. κ. Βασίλη Σιμιτζή/ Γεωλόγο, ώθησε τον κ. Ζησίου  να δωρίσει τη συλλογή του στο Δήμο Ρεθύμνης, προκειμένου να φιλοξενηθεί σε κατάλληλη αίθουσα.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης μετά τη δημόσια κατάθεση της πρόθεσης του κ. Ζησίου, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης του Παλαιοντολογικού Μουσείου, αναγνωρίζοντας την υλική αλλά, κυρίως, την άυλη αξία της συλλογής, κίνησε άμεσα την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία απόκτησής της από το Δήμο Ρεθύμνης.

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης με απόφαση του (165/2-9-2020) αποδέχθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των απολιθωμάτων από την Γερμανία στο Ρέθυμνο. Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, η υλοποίηση της απόφασης, είχε σοβαρές δυσκολίες.

Όμως με την προσωπική συμβολή του 80χρονου δωρητή και τη βοήθεια μισθωμένων εργατών, η ευρύτατη αυτή συλλογή, φορτώθηκε με κατάλληλη συσκευασία, σε κοντέινερ και παραλήφθηκε, τον π. Νοέμβριο (2020), από τα Μέλη της αρμόδιας Επιτροπής του Δ. Ρ., τους Αντιδημάρχους Συντονισμού Διοικητικών Υπηρεσιών και Ψηφιακής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Γεωργαλή και Οικονομικών κ. Στέλιο Σπανουδάκη καθώς και τον κ. Σιμιτζή Βασίλη/Γεωλόγο και φυλάσσεται προστατευμένη  στο κτίριο του πρώην  Δημαρχείου  Νικηφόρου Φωκά, στην περιοχή  Άγιος Ανδρέας, Ρεθύμνου.

Η πολύπλοκη διαδικασία τακτοποίησης και εν γένει διαχείρισης της συλλογής είναι σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης και ο επιμελητής του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου Γουλανδρή Φ. Ι. κ. Βασίλης Σιμιτζής, ως εκπρόσωπος του δωρητή, συνυπέγραψαν το πρωτόκολλο παράδοσης/ παραλαβής της συλλογής καθώς και το μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου να κατοχυρωθεί νομικά η κυριότητα και να προχωρήσουν οι ενέργειες για την περαιτέρω αξιοποίηση της δωρεάς από το Δήμο Ρεθύμνης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις  δυσμενείς υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες, ο Δήμος Ρεθύμνης, θα αναζητήσει τον καταλληλότερο τρόπο και τόπο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του πλούτου της Συλλογής των απολιθωμάτων, ένα μικρό μέρος του οποίου φιλοξενείται ήδη από το 2016,  στο Μουσείο Ρεθύμνου.

Μια ιδέα άμεσα υλοποιήσιμη είναι η Έκθεση τμήματος της Συλλογής, σε μία σύγχρονη αίθουσα, στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Νικ. Φωκά, όπου λειτουργεί  η  Σχολή Ξεναγών Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνης διεκδίκησε επίμονα και κατάφερε να εξασφαλίσει τη λειτουργία της σημαντικής αυτής για τον τουριστικό μας Δήμο, εκπαιδευτικής δομής, της Σχολής Ξεναγών, παραχωρώντας πλήρως ανακαινισμένες και εξοπλισμένες, από δημοτικούς πόρους, εγκαταστάσεις,  στο πρώην Δημαρχείο Νικ. Φωκά.  Η Σχολή λειτουργεί φέτος για πρώτη χρονιά (τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, λόγω συνθηκών)  με 40 φοιτητές και 10 εκπαιδευτικούς.

Στη σύγχρονη συνεδριακή αίθουσα της Σχολής Ξεναγών , λοιπόν, θα φιλοξενηθεί προσωρινά μέρος της συλλογής απολιθωμάτων, προκειμένου να λειτουργήσει αφενός ως ένα ακόμη χώρος Πολιτισμού, ως Μουσείο επισκέψιμο από ντόπιους και ξένους επισκέπτες και αφετέρου, ως χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σπουδαστές της Σχολής Ξεναγών, φοιτητές του Πανεπιστημίου (Παιδαγωγικού, Βιολογικού, Αρχαιολογικού) του Πολυτεχνείου Κρήτης (Ορυκτών Πόρων, Περιβάλλοντος) καθώς και Γεωλογικών Τμημάτων Α.Ε.Ι της χώρας ή και άλλων αντίστοιχων.

Αφορμής  δοθείσης με την πρόσφατη υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής  και του σχετικού μνημονίου συνεργασίας, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, διερμηνεύοντας τα αισθήματα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της Ρεθυμνιώτικης κοινωνίας  κατέθεσε στον κ. Σιμιτζή και του ζήτησε να διαμηνύσει στον κ. Ζησίου, τον οποίο άλλωστε ευχαρίστησε και με έγγραφη επιστολή του, την εκτίμηση που ενέπνευσε σε όλους η γενναιόδωρη δωρεά του, την οποία ο Δήμος θα αξιοποιήσει με τον τρόπο που της αξίζει.

συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανοίγει το εμβολιαστικό κέντρο στα Ανώγεια

Δημοσιεύτηκε

στις

μπρατσο covid

Tην επομένη της Καθαράς Δευτέρας, την Τρίτη δηλαδή 16 Μαρτίου, θα λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο στα Ανώγεια, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης και οι συνεργάτες του.

Το πολυπόθητο άνοιγμα του εμβολιαστικού κέντρου, το οποίο θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, θα γίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τις ηλικιακές διαβαθμίσεις που ισχύουν παντού, ήτοι προτεραιότητα θα δοθεί στους πιο γηραιούς.

Από εκεί και πέρα, στα Ανώγεια περιμένουν και την άφιξη κι άλλων παρτίδων εμβολίων για να ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί του ντόπιου πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό χωριό βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο” εδώ και λίγα 24ωρα. Τα κρούσματα το τελευταίο δεκαήμερο ανήλθαν σε 15, δημιουργώντας κατάσταση συναγερμού στην τοπική κοινωνία.

Οι κάτοικοι έχουν κουραστεί ψυχολογικά, ωστόσο όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τηρούν και με το παραπάνω τα μέτρα.

Όπως επίσης γίνεται αντιληπτό, υπάρχουν και πολλές μη δηλωμένες μολύνσεις, από ανθρώπους οι οποίοι έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός του σπιτιού τους και οι οποίοι μπήκαν αυτομάτως σε καραντίνα.

cretalive.gr

μπρατσο covid
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο νέος αστυνομικός διευθυντής επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Δημοσιεύτηκε

στις

μητροπολίτης Ρεθύμνου

Τη Δευτέρα 8η Μαρτίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος δέχθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως την επίσκεψη του Διευθυντού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διευθύνσεως Κρήτης, Υποστρατήγου κ. Αντωνίου Ρουτζάκη, και του νέου Αστυνομικού Διευθυντού Ρεθύμνης κ. Ευαγγέλου Αλεβυζάκη, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του δευτέρου.

Ο Επίσκοπός μας συνεχάρη τον κ. Αλεβυζάκη για την προαγωγή του και του ευχήθηκε να έχει δύναμη και υπομονή κατά την άσκηση των νέων σημαντικών καθηκόντων του, ενώ προσέφερε στους δύο αξιωματικούς αναμνηστικά δώρα.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

μητροπολίτης Ρεθύμνου
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Στο νοσοκομείο ένας 45χρονος

Δημοσιεύτηκε

στις

από

εκαβ
62 Shares

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβρού, στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Creta24, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μια μοτοσυκλέτα.

Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία ΒΟΑΚ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ένας άνδρας 45 ετών έχει τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, έχοντας κακώσεις στο κεφάλι.

Το περιστατικό διερευνά η Τροχαία του ΒΟΑΚ.

εκαβ
62 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο χιονισμένος Ψηλορείτης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ψηλορείτης
38 Shares

Εικόνες που στην πρώτη ματιά, μόνο Κρήτη δεν θυμίζουν, κι όμως προέρχονται από τις χιονισμένες κορφές του Ψηλορείτη, κατέγραψε και μάλιστα με εντυπωσιακό και αριστοτεχνικό τρόπο ο Μιχάλης Λιαπάκης από το Μύρτος ο οποίος με την παρέα του έκανε τη «βόλτα» του στα ορεινά της Κρήτης.

Με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, και πολλές ικανότητες στα χειμερινά σπορ, κατάφερε να καταγράψει τις εικόνες που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και φανερώνουν την ομορφιά του κρητικού τοπίου στο όλο της το μεγαλείο!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: rethemnosnews

ψηλορείτης
38 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap