Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: «Το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σε κρεβάτι, αλλά να υπάρχει και γιατρός»

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομείο Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωσή από το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών, μετά την πειθαρχική διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος της Ελένης Ιωαννίδου:
«Το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σ΄ ένα κρεβάτι, αλλά να υπάρχει και γιατρός να τον φροντίζει.
Αυτό το τόσο απλό και συνάμα τόσο ουσιώδες επισήμανε η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Το ίδιο έχει επισημάνει και το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, έχοντας χαρακτηρίσει ανασφαλές για τους ασθενείς το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και δεν το έχει εγκρίνει, επειδή στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής υπάρχουν ακάλυπτες εφημερίες.
Ως εκ τούτου, η Διευθύντρια της Παθολογικής έκανε το ιατρικώς αυτονόητο για την ασφάλεια των ασθενών της: επειδή την Κυριακή 17 Ιανουαρίου δεν υπήρχε ακόμα μια φορά ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αποφάσισε ο εφημερεύων παθολόγος να μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική να μη δέχεται νέα περιστατικά.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αντί ν΄ αντιληφθεί την αγωνία των γιατρών που έχουν εξουθενωθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να φροντίσει για τη στελέχωση του Τμήματος, αντί να συμπορευτεί με τους γιατρούς, επέλεξε ν΄ αντιδράσει με αυταρχισμό. Κίνησε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Διευθύντριας της Παθολογικής κυρίας Ιωαννίδου Ελένης!
Πρόκειται για αδιανόητη ενέργεια που προσβάλει το σύνολο των γιατρών του ΕΣΥ. Γι’ αυτό δεκαέξι γιατροί του Νοσοκομείου υπέβαλαν αμέσως στο Διοικητή τις παραιτήσεις τους και άλλοι 47 κατέθεσαν κείμενο με συντριπτικά ερωτήματα προς τη Διοίκηση που συμπεριφέρεται με προκλητικό και εκδικητικό τρόπο.
Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να μη διανοηθεί να διαλύσει το Νοσοκομείο, πυροδοτώντας καταστροφικές εξελίξεις εν μέσω πανδημίας.
Καλούμε τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, καθώς και τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσουν στην τάξη τον άφρονα Διοικητή και να διακόψουν κάθε πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Διευθύντριας της Παθολογικής.
Καλούμε την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Γιατρών, τους Ιατρικούς Συλλόγους να εκδηλώσουν την καταδίκη τους στις πρωτοφανείς ενέργειες που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Ως εδώ!»

νοσοκομείο Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap