Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Θεοφάνεια: Όλα έτοιμα σε Ρέθυμνο και Φράγμα Ποταμών για τον Αγιασμό των Υδάτων

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Με κάθε λαμπρότητα και σεβασμό θα τελεστούν σήμερα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια. Η 6η Ιανουαρίου αποτελεί μία πολύ σημαντική ημέρα της Ορθοδοξίας και οι περισσότεροι κάτοικοι της Κρήτης τιμούν τις δοξολογίες στους ναούς, τις λιτανείες στους δρόμους πόλεων και χωριών καθώς φυσικά και τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.

Στην περιοχή του Ρεθύμνου, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Λιμάνι καθώς και στο Φράγμα των Ποταμών.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνo, στις 7 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στην Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και έπειτα θα ακολουθήσει λιτανεία και παραδοσιακός Αγιασμός των Υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι.

Ο Αγιασμός στο Φράγμα Ποταμών Δήμου Αμαρίου θα τελεστεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι με πλήθος κόσμου να αναμένεται όπως κάθε χρονιά. Μπορούμε να πούμε πλέον πως Αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα και τη Λιμνοδεξαμενή που διαχειρίζεται ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. έχει γίνει θεσμός!

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε την προσοχή όσων βρεθούν στους χώρους των εορτασμών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις χωρίς προβλήματα και όλοι να ευχαριστηθούν την σπουδαία αυτή ημέρα για τους πιστούς. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ακολουθηθούν οι υποδείξεις των αρμοδίων και των διοργανωτών.

Τέλος, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει μεριμνήσει ώστε σήμερα να υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι του Οργανισμού, οι οποίοι θα ενημερώσουν κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή και τη λειτουργία των έργων του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ