Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Μπήκε ο Σεπτέμβριος αλλά οι αφίσες για τα πανηγύρια του… Αυγούστου είναι στη θέση τους! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

αφίσες
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Ανέμελες στιγμές στην παραλία, όμορφα και ξέγνοιαστα παρεάκια, βραδινές εξορμήσεις στα πανηγύριαΑύγουστος ήταν και πέρασε!

Ή μήπως δεν πέρασε ακόμη;

Μπορεί το ημερολόγιο να αναφέρει κατηγορηματικά πώς έχουμε πατήσει τον μήνα Σεπτέμβριο και δη την τρίτη ημέρα του, ωστόσο αν περιδιαβεί κανείς την πόλη του Ρεθύμνου, είναι δεδομένο πως θα απολαύσει ένα ταξίδι στο χωροχρόνο.

Στην πόλη και σε ολόκληρο τον νομό, φιλοξενήθηκαν δεκάδες πανηγύρια τον Αύγουστο, των οποίων το αποτύπωμα δεν λέει να ξεθωριάσει από τη συλλογική μνήμη. Για αυτό φροντίζουν τα αμέτρητα banner και αφίσες που βρίσκονται ΑΚΟΜΗ πάνω σε κολόνες και σε στύλους της ΔΕΗ και τα οποία μας προετοιμάζουν για τα ήδη… τετελεσμένα.

 

Αναρωτιόμαστε τα εξής (θέλουμε να πιστεύουμε εύλογα):

Σε ποιο πλαίσιο συνεννόησης γίνεται ευθύς εξ αρχής η τοποθέτηση των αφισών και για ποιο λόγο δεν ξηλώνονται από τα αρμόδια συνεργεία, παρά αφήνονται εκεί επ αόριστον;

Εξ όσων γνωρίζουμε, ο νόμος (2946/2001και 1491/1984) απαγορεύει την αφισοκόλληση σε δημόσιο χώρο, χωρίς να υπάρχει άδεια. Και η άδεια δίδεται από τους δήμους ή τις κοινότητες για συγκεκριμένους χώρους και συγκεκριμένη διάρκεια αφισοκόλλησης.

Επομένως, είτε υπάρχει άδεια από το δήμο και καλώς τοποθετήθηκαν οι αφίσες, είτε όλα έχουν γίνει με πρωτοβουλία των διοργανωτών και μιλάμε επομένως για μια παράνομη ενέργεια.

Στην πρώτη περίπτωση, ο δήμος οφείλει να αφαιρέσει τις αφίσσες είτε με δικά του μέσα, είτε με ιδιωτικά (κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές).

Στη δεύτερη περίπτωση, μην επαναλαμβανόμαστε, η ενέργεια είναι έκνομη και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Στεκόμαστε ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα και δεν είναι το αισθητικό του πράγματος που μας απασχολεί. Το φαινόμενο της αφισορύπανησης, έχει ένα απότοκο πολύ πιο σοβαρό. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τους κινδύνους που δημιουργεί και οι οποίοι σχετίζονται με τη διάσπαση της προσοχής των οδηγών. Όλα αυτά στην Κρήτη, την πρωταθλήτρια των θανατηφόρων τροχαίων…

Αναμένουμε, λοιπόν, τις απαραίτητες ενέργειες…

αφίσες
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap