Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Αφαίρεση πινακίδων και όχι μόνο προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμα πιο εύκολη είναι στο εξής η αφαίρεση πινακίδων για παράνομη στάθμευση, κάτι που φάνηκε στην πράξη και στο Ρέθυμνο!

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Παράνομη στάθμευση σε θέση ΑμεΑ, οδήγησε αστυνομικό από το Τμήμα της Τροχαίας Ρεθύμνου να αφαιρέσει τις πινακίδες του. Κόσμος από τριγύρω παρακολούθησε έκπληκτος τον αστυνομικό και κάποιοι τολμηροί του έκαναν ερωτήσεις για να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τον λόγο των νέων αυστηρών κυρώσεων. Μόλις αφαίρεσε τις πινακίδες του οχήματος, άφησε το γνώριμο ροζ χαρτάκι, ως γνωστοποίηση του, ότι πρέπει να παραθέσει στο Τμήμα της Τροχαίας, την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης, ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Ωστόσο, ο αστυνομικός εξήγησε ότι πρόκειται για τον νέο ΚΟΚ που τέθηκε σε εφαρμογή από 30 Μαρτίου 2018. Εάν λοιπόν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου δεν γνωρίζουν το πόσο αυστηρός είναι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο Λευτέρης Σταγάκης, Διοικητής της Τροχαίας Ρεθύμνου και Αστυνόμος Β’, μας έδωσε μια σχετική ενημέρωση επί τούτου, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας μαζί του.

Έτσι λοιπόν, εάν μιλάει κάποιος στο κινητό την ώρα της οδήγησης, δεν φοράει κράνος επιβαίνοντας στο μηχανάκι, δεν φοράει τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο, που είναι απαραίτητη ή σταθμεύει το αυτοκίνητό του παράνομα, σε ειδική θέση για ΑμεΑ, τότε κρατούνται η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, οι πινακίδες του αυτοκινήτου και η άδεια οδήγησης για 60 μέρες.

Στην περίπτωση που κάποιος είναι υπότροπος 2 φορές μέσα στο ίδιο 6μηνο, τότε θα πρέπει να περάσει για επανεξέταση άδειας οδήγησης αναγκαστικά, από το μηχανολογικό, ενώ εάν οι παραβάσεις φτάσουν τις 3 φορές μέσα σε 5 χρόνια, τότε γίνεται δια βίου αφαίρεση οποιουδήποτε συνδυασμού!

Αυτό λοιπόν σημαίνει, κατά τα λεγόμενα του Λευτέρη Σταγάκη, ότι πλέον οι οδηγοί θα χρειαστεί να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στις παραβάσεις που αναφέρθηκαν, πέρα από τις παραβάσεις που αφορούν τη μέθη, την παράβαση stop, και κόκκινων φαναριών, όπως και τους ελιγμούς και τα αντικανονικά προσπεράσματα που φυσικά έχουν και αυτά, τις σοβαρότατες επιπτώσεις τους.

Κατά συνέπεια, φάνηκε στην πράξη το νέο πιο αυστηρό πρόσωπο του ΚΟΚ και στο Ρέθυμνο και καλό θα είναι για τον εαυτό μας πρώτα, για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για… την τσέπη μας, να συμμορφωθούμε!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap