Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: 7 εκατ. ευρώ για την επέκταση του νοσοκομείου – Η «κόκκινη γραμμή» από το υπουργείο

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομείο Ρεθυμνου

Περισσότερο «οξυγόνο» για να «αναπνεύσουν» η ψυχιατρική και χειρουργική κλινική, το ΤΕΠ αλλά και νευραλγικές μονάδες, όπως του Τεχνητού Νεφρού και η Εντατική – που σήμερα ασφυκτιούν- αναμένεται να δοθεί με την νέα πτέρυγα που θα κατασκευαστεί στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο και η οποία βάσει χρονοδιαγράμματος θα παραδοθεί το 2025

Ως μία μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί χαρακτηρίζεται το κονδύλι 7 εκατομμυρίων ευρώ, που εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας για την νέα επέκταση του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο ίδρυμα η Μίνα Γκάγκα ξεκαθάρισε πως εάν το αργότερο έως τον Ιούνιο η μελέτη του έργου δεν είναι έτοιμη, τότε τα 7 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετευτούν σε άλλο νοσοκομείο της χώρας.

Βάσει της μελέτης η νέα επέκταση 2.800 τ.μ., που θα γίνει από την πλευρά της οδού Κουμουνδούρου σε τρία επίπεδα, προβλέπει την επέκταση της ψυχιατρικής και χειρουργικής κλινικής, που θα ενωθούν, ενώ «ανάσα» θα πάρουν η Μαιευτική κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, από την αναδιαρρύθμιση των υφιστάμενων χώρων του ισογείου θα αναβαθμιστούν χωροταξικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα εργαστήρια του Μικροβιολογικού, Ακτινολογικού και του Αξονικού Τομογράφου, ενώ «ανάσα» θα πάρουν και οι διοικητικές υπηρεσίες.

Πάντως, βάσει των σχεδιασμών το έργο θα πρέπει να ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και να παραδοθεί το 2025.

Και ενώ το έργο της επέκτασης δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, τελευταία «πυκνώνουν» ολοένα και περισσότερο οι συζητήσεις που θέλουν το Ρέθυμνο να αποκτά νέο νοσοκομείο πιθανότατα σε εκτάσεις που ανήκουν στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου, ώστε να υπάρξει διασύνδεση των κλινικών του με το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η Μίνα Γκάγκα ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτική ως προς αυτό σε αντίθεση με τον κυβερνητικό βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη που εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξος.

 

Πηγή: rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ