Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Καμαρώστε Ρεθυμνιώτικη Σούστα από κούκλες Κρητικιές και λεβέντικα κοπέλια! | BINTEO

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Κάθε παραδοσιακός χορός της Κρήτης έχει την δική του χάρη και ιδιαιτερότητα. Άλλοι “ερωτικοί” με  την συμμετοχή ανδρών και γυναικών, άλλοι δυναμικοί που έχουν τις ρίζες τους σε πολεμικές περιόδους και άλλοι βγαλμένοι μέσα από την καθημερινή ζωή και τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού.

Μπάλος, Μαλεβιζιώτης και συρτός είναι από τους πιο γνωστούς, μα η Ρεθυμνιώτικη Σούστα πάντα πάντα “ξεσηκώνει” τα συναισθήματα μας και μας αναγκάζει να προσφέρουμε το πιο έντονο χειροκρότημα σε χορευτές και χορεύτριες.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Είναι ο μοναδικός ρυθμός της λύρας, η τσαχπινιά και οι φιγούρες των γυναικών που χορεύουν με την παραδοσιακή φορεσιά και το “ερωτικό παιχνίδι” που μας πηγαίνει το νου σε μια άλλη εποχή της Κρήτης που κυριαρχούσε ο ρομαντισμός και η αξιοπρέπεια. Η Σούστα θα είναι πάντα κάτι περισσότερο από έναν χορό που καμαρώνουμε σε γλέντια και πολιτιστικές εκδηλώσεις…

Πριν από μερικούς μήνες, στην ετήσια χοροεσπερίδα της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας, η Ρεθεμνιώτικη Σούστα ήταν εκείνη που ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλούς χορούς και ξεσήκωσε όλους όσους βρέθηκαν στο κέντρο δεξιώσεων.

Δείτε το βίντεο από την όμορφη βραδιά και καμαρώστε το χορευτικό συγκρότημα:

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap