Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Γλίτωσε το «λουκέτο» η Παιδιατρική Κλινική

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός

Συναγερμός σήμανε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, καθώς θετική στον κορoνοϊό βρέθηκε μία γιατρός.

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, καρποφόρησαν οι προσπάθειες για να κρατηθεί τελικά ανοιχτή η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, παρά το γεγονός ότι τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα οι γιατροί της κλινικής, μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε ειδικευόμενη γιατρό.

Μάλιστα, αργά το βράδυ της Πέμπτης εξέδωσε ανακοίνωση η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου, που επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι έχει διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής από έμπειρο ιατρικό προσωπικό που πραγματοποιεί εφημερίες σε νοσοκομειακές δομές, μετά το θετικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα μάλιστα, όπως είχε δηλώσει στο neakriti.gr, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, αυτό που εξετάζονταν ήταν να βρεθούν οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν στην κλινική, ή να καλυφτούν τα κενά από άλλα νοσοκομεία.

Όπως η ίδια τόνισε «θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα, οι γιατροί θα υποβληθούν πιθανότατα σε μοριακό τεστ της Δευτέρα», ενώ όσον αφορά το κλείσιμο της Κλινικής είπε ότι «η αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι η έσχατη λύση».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά από θετικό αποτέλεσμα covid-19 σε ιατρό της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή, έχουν τεθεί σε καραντίνα για   προληπτικούς λόγους.

Μετά από επικοινωνία της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και την υποστήριξη της Α΄βάθμιας Φροντίδας Υγείας νομού Ρεθύμνου επισημαίνεται ότι έχει διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής από έμπειρο ιατρικό προσωπικό που πραγματοποιεί εφημερίες σε νοσοκομειακές δομές.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί  ιδιαιτέρως τη Διοικήτρια  της 7ης ΥΠΕ Κρήτης  κ. Μπορμπουδάκη Λένα, τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ  κ. Αγαπίου Δημήτρη, τον κ. Γκίκα Αχιλλέα Καθηγητή Λοιμωξιολογίας – Συντονιστή covid-19 Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, τον κ. Γαλανάκη Μανώλη Καθηγητή Παιδιατρικής – Συντονιστή Παιδιατρικών Περιστατικών covid-19 Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, τον Συντονιστή της Α΄βάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Χλίβερο Κων/νο, τη Διευθύντρια του Κ.Υ.Σπηλίου κ. Αντωνοπούλου Μαρία,  τη Διευθύντρια του  Κ.Υ. Αγίας Φωτεινής κ. Αλεβυζάκου Αγγελική, καθώς και τις Δ/ντριες Παιδιάτρους κ. Μπαγκάκη Αλένα του Κ.Υ. Αγ. Φωτεινής και κ. Γραφάκου Όλγα του Κ.Υ. Σπηλίου. Επίσης την ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου του Κ.Υ. Σπηλίου κ. Καπούνη Νικολέτα και την ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου του Κ.Υ Αγ.Φωτεινής κ. Χουλάκη Ελένη, για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία.    

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου».               

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ